Mihai Malaimare a pierdut definitiv procesul in care a contestat raportul ANI, prin care s-a stabilit ca s-a aflat in stare de incompatibilitate intre 2008 si 2013, intrucat a fost atat membru titular al Consiliului National al Audiovizualului, cat si manager, respectiv director al Teatrului Masca.

Judecatorii instantei supreme au dat castig de cauza inspectorilor de intergitate, dupa ce actorul Mihai Malaimare a contestat raportul intocmit in cazul sau. Malaimare a contestat raportul mai intai la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), instanta care i-a respins actiunea, in 19 iunie 2013. Decizia magistratilor de la CAB nu a fost definitiva, motiv pentru care actorul a declarat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

In urma analizarii dosarului, judecatorii i-au respins, joi, recursul lui Malaimare. Mihai Malaimare a fost in incompatibilitate din decembrie 2008 pana in ianuarie 2013, intrucat a fost atat membru titular al Consiliului National al Audiovizualului, cat si manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucuresti, anunta, in 7 martie 2013, Agentia Nationala de Integritate (ANI). Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), in perioada 15 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2013, Mihai Adrian Malaimare a fost, simultan, atat membru titular in Consiliul National al Audiovizualului, functie de demnitate publica asimilata celei de secretar de stat, cat si manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucuresti, functie de conducere specifica institutiilor publice, incalcand astfel dispozitiile articolului 12, alineatul 5 din Legea 504/2002 - Legea Audiovizualului, precum si articolul 84, alineatul 1, litera c si articolul 84, alineatul 2 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

ANI precizat, in 2013, ca Mihai Malaimare a fost numit, prin hotarare a Parlamentului, membru titular in Consiliul National al Audiovizualului pentru un mandat de sase ani, incepand cu data de 4 noiembrie 2008, pe care a inceput sa-l exercite din 15 decembrie 2008, conform Deciziei CNA nr. 1119/2008.

In 11 ianuarie 2012, mandatul lui Mihai Malaimare de membru in Consiliului National al Audiovizualului a incetat, in urma demisiei acestuia.

In perioada 18 februarie 2008 - 5 martie 2009, Mihai Malaimare a detinut, in baza unor contracte de management incheiate cu Primaria Capitalei, functia de director al Teatrului Masca din Bucuresti, respectiv functia de manager incepand din 5 martie 2009. Totodata, in perioada 18 ianuarie 2011 - 13 martie 2012, Mihai Malaimare a asigurat conducerea interimara a Teatrului Masca, relateaza MEDIAFAX.

Incepand din 19 aprilie 2012, Mihai Malaimare detine si functia de manager al Teatrului Masca, in baza Contractului de management nr. 20/19.04.2012, incheiat cu Primaria Capitalei. Teatrul Masca este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, a precizat ANI. Potrivit dispozitiilor articolului 84, alineatul 1, litera c si alineatul 2 din Legea 161/2003, "functia de membru al Guvernului este incompatibila cu (…) functia de (…) director. Functia de secretar de stat (…) sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate (…)", a mai aratat ANI.

Citeste si:
Firea se laudă cu proiectele din ultimii ani: „Cum arată acum și ce...
Gabriela Firea se laudă cu...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Totodata, potrivit articolului 12, alineatul 5 din Legea Audiovizualului, "membrii Consiliului care, in momentul numirii, se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (2) – (4) au la dispozitie un termen de cel mult trei luni pentru renuntarea la calitatea sau la actiunile respective, perioada in care nu au drept de vot in Cadrul Consiliului".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de trei ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.