Seful Clinicii de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean de Urgenta din Timisoara, Mihai Ionac, la locuinta caruia se fac perchezitii intr-un dosar de luare de mita, a declarat ca are calitatea de martor, adaugand ca anchetatorii nu i-au adus la cunostinta "cine a luat mita pentru operatii".

Seful Clinicii de Chirurgie Vasculara, Mihai Ionac, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca anchetatorii se afla atat la el acasa, cat si la birou si i-au adus la cunostinta ca este martor intr-un dosar de luare de mita pentru efectuarea de operatii estetice in unitatea medicala.

"Am primit de la anchetatori un document in care scrie ca sunt martor intr-un caz privind efectuarea de operatii estetice. Nu mi-au adus la cunostinta cine a luat mita pentru operatii. Urmeaza sa fiu audiat in cursul acestei zile, deocamdata anchetatorii sunt la mine acasa, dar si la birou", a declarat Ionac.

Medicul a mai afirmat ca nu stie mai multe despre dosar si asteapta sa primeasca informatii in cursul audierilor.
Procurorii fac perchezitii, vineri, la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean de Urgenta din Timisoara, precum si la locuinta sefului clinicii, Mihai Ionac, suspectat de luare de mita, medicul respingand acuzatiile si spunand ca "este tragic ceea ce se intampla". Anchetatorii fac cercetari la depozitul de materiale, la registratura, la camera de garda a rezidentilor, in biroul medicului Mihai Ionac si in biroul asistentei-sefe de la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean de Urgenta din Timisoara, scrie MEDIAFAX.

Mihai Ionac a declarat, la Digi 24, ca anchetatorii verifica sistemele informatice din locuinta sa, perchezitiile fiind facute in baza unui mandat pe care este precizat ca el are calitatea de martor.

Ionac a mai spus ca este suspectat ca ar fi primit mita de la pacienti, medicul respingand acuzatiile: "In toata cariera mea nu am luat bani de la pacienti. Mi se pare tragic ce se intampla si probabil ca ar fi trebit sa-mi fac meseria in alta parte a lumii, unde ceea ce doresti sa faci este pretuit. Pentru mine sanatatea pacientilor a fost prioritara, pentru fiecare pacient am facut tot ce mi-a stat in putinta, dar probabil ca sunt si pacienti nemultumiti".

Perchezitiile sunt facute de catre ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si de trupe speciale ale Jandarmeriei, intr-un dosar de coruptie care vizeaza conditionarea efectuarii actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizari catre un ONG, potrivit surse din randul anchetatorilor.

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Dosarul, din 2014, este instrumentat de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. Cauza a fost deschisa "in rem", adica fara cunoasterea faptuitorului, pentru infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, inselaciune, decontari fictive.

De asemenea, potrivit unor informatii aparute in presa locala, in urma unui control facut anul trecut la Spitalul Judetean Timisoara, Curtea de Conturi a intocmit un raport in care sunt semnalate mai multe nereguli constatate de auditori la Clinica de Chirurgie Vasculara, condusa de medicul Mihai Ionac. Acestea fac referire la posibile decontari fictive si la faptul ca in cadrul clinicii s-ar fi facut operatii in afara sferei chirurgiei vasculare.

Mihai Ionac are 50 de ani si este, de 15 ani, director executiv al Centrului de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, iar din 2008 este seful Clinicii de Chirurgie Vasculara cu compartiment Microchirurgie, din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

Citeste si:
PSD îi cere lui Nicolae Bădălău să îşi depună demisia. Fostul...
PSD îi cere lui Nicolae...

Intre anii 2005 - 2008, Ionac a fost manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara.

Din 2006, este membru al Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniul educattei si cercetarii din Romania, iar din 2009 este membru in Comisia de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva a Ministerului Sanatatii

Din anul 2004, Mihai Ionac este profesor universitar la UMF "Victor Babes", fiind seful Disciplinei Microchirugie, Chirurgie vasculara, Metodologia Cercetarii Stiintifice, iar incepand din anul 2006, Mihai Ionac este medic specialist chirurgie vasculara, din 2003 medic primar chirurgie plastica si reconstructiva si din 1999 medic primar chirurgie generala in cadrul Clinicii 2 Chirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara. Chirurgul timisorean si-a luat doctoratul cu Magna cum laude si a facut, de-a lungul timpului, numeroase cursuri de perfectionare in tara si strainatate, intre altele, in Canada, Germania, Scotia si Franta si este autor sau co-autor a numeroase carti, monografii, si studii

Citeste si:
7.000 de euro mită pentru un post de mecanic auto la Metrorex
Posibile fraude la Metrorex....

El este, de asemenea, director al unor granturi obtinute prin competitie, coordonator de doctorat si profesor sau lector invitat al unor universitati din Grecia, Serbia, Turcia, Germania, Italia, coordonator sau participant la numeroase congrese interne si internationale de medicina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.