Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Brasov face o ancheta in cazul unui barbat de 49 de ani, care a murit in unitatea medicala, dupa ce a fost plimbat intre spitale, rudele sustinand ca decesul ar fi fost provocat de o injectie facuta de medicii de pe ambulanta chemata la locuinta lui.

Seful Serviciului de Ambulanta Brasov, Liviu Stelea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca in 9 aprilie, in jurul orei 9.00, o autosanitara a fost solicitata sa intervina in localitatea Sacele, la un barbat de 49 de ani, care se simtea rau. Astfel, la fata locului s-a deplasat un echipaj de la subunitatea Tarlungeni, format din sofer si asistenta, care a constatat ca barbatul se afla in soc anafilactic, el luand un medicament piafen pentru o durere de cap.

”S-a constatat ca este vorba despre un soc anafilactic, pacientul fiind cunoscut cu alergie la algocalmin. El luase piafen, care contine algocalmin. Date fiind aceste informatii, s-a solicitt o alta ambulanta, cu medic. Pacientul a fost dus in ambulanta unde i s-a facut o injectie cu adrenalina, specifica in cazurile de soc anafilactic. El a fost dus, in jurul orei 10.00, la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Brasov”, a spus Stelea.

Dupa cateva ore, medicii de la SJU Brasov l-au trimis acasa pe barbat, insa seara acesta a inceput sa se simta din nou rau, piciorul unde i se facuse injectia incepand sa i se umfle. Liviu Stelea a precizat ca in seara zilei de 9 aprilie este solicitata din nou o ambulanta la locuinta barbatului.

”El este dus din nou la UPU, apoi la ora 4.00 se solicita ambulanta pentru transferul pacientului la Spitalul de Boli Infectioase, unde ramane pana la ora 15.00, cand se solicita transportul inapoi la Spitalul Judetean Brasov, pentru a fi vazut de un chirurg. Medicul chirurg constata ca infectia este extinsa la tot piciorul si, sub anestezie generala, barbatul este supus unei incizii de sus pana jos”, a mai spus Stelea.

Potrivit acestuia, pacientul moare la Spitalul Judetean Brasov dupa aproape trei ore de la interventie. De asemenea, Stelea a spus ca familia barbatului decedat sustine ca infectia de la picior a fost cauzata de injectia facuta de medicii de pe ambulanta, el precizand insa ca acest lucru este putin probabil ”Ma indoiesc ca aceasta este cauza, deoarece timpul a fost foarte scurt. Din pacate, Brasovul are acest sistem pavilionar de transport sau de plimbat al pacientilor intre spitale”, a mai afirmat Stelea, mentionand ca nu exista elemente de culpa in acest caz.

Citeste si:
A murit mama lui Cătălin Bordea: „Am avut un an greu”
A murit mama lui Cătălin...

Pe de alta parte, sotia barbatului mort a spus ca acesta s-a simtit rau saptamana trecuta dupa ce s-a intors de la munca, astfel ca a chemat ambulanta. ”I-au facut o injectie si am intrebat: «Ce injectie i-ati dat?» si mi-au spus: «Hai, hai afara, nu te intereseaza»”, a precizat femeia.

Ea a mai spus ca piciorul in care medicii de pe ambulanta i-au facut barbatului injectia s-a umflat si era vanat. „I s-a umflat piciorul, era vanat. Spunea ca nu crede ca mai are sperante. Sambata dimineata ne-au anuntat ca a decedat”, a mai spus sotia pacientului decedat la SJU Brasov. Raportul medicilor legisti arata ca barbatul a murit din cauza unei ”celulite necrozate” la piciorul stang si ca acesta nu suferea de vreo afectiune cronica. Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Brasov a deschis o ancheta in acest caz.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.