Social 9 Aprilie 2015 14:56
Dan Voiculescu a pierdut procesul in care a contestat raportul Inspectiei Judiciare din CSM, care a stabilit ca cei doi judecatori care au solutionat dosarul in care omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani de inchisoare au fost repartizati corect in completul care a dat sentinta definitiva.

Decizia a fost luata joi de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.

"Respinge ca inadmisibila actiunea formulata de reclamantul Voiculescu Dan in contradictoriu cu parata Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", au decis judecatorii. Hotararea poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Contestatia lui Dan Voiculescu a fost inregistrata in 26 august 2014 la Curtea de Apel Bucuresti, scrie MEDIAFAX.

Inspectia Judiciara din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, in urma verificarilor, ca dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentre (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, a fost repartizat in mod legal completului format din judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea.

Avocatii lui Dan Voiculescu au reclamat faptul ca repartizarea dosarului la acest complet de judecata nu a fost facuta in mod corect. Mai mult, Dan Voiculescu a reclamat la CSM de mai multe ori acest aspect, motiv pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice mai multe aspecte referitoare la desfasurarea procesului privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, inclusiv cel referitor la o eventuala repartizare nelegala a dosarului.

"In urma verificarilor efectuate, prin rezolutia din 11 august 2014, Inspectia Judiciara a constatat legalitatea indeplinirii procedurii de repartizare a dosarului, avand in vedere aplicarea dispozitiilor art. 22 alin.2 din Regulamentul de ordine interioara al instantelor si Hotararea nr. 187din 26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curtii de Apel Bucuresti. Astfel, s-a constatat ca este de competenta colegiului de conducere al instantei sa aprobe, in mod exceptional, schimbarea membrilor completelor de judecata, in cazurile in care, din motive obiective se impune acest demers", potrivit CSM.

Conform sursei citate, motivele care au determinat modul de repartizare a dosarului au fost obiective. Este vorba, in primul rand, despre suspendarea din exercitarea functiei de judecator a lui Stan Mustata, pensionarea judecatorului Florica Duta, precum si promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitiei a judecatoarei Anca Alexandrescu, titulari ai completului la care a fost repartizat dosarul ICA, la data de 24 ianuarie 2014, respectiv inlocuitorul judecatorului suspendat Stan Mustata.

Citeste si:
Handbal: CSM Slatina a bifat a doua victorie la Cupa Slatina
Handbal: CSM Slatina a bifat...

"Pe parcursul perioadei in care au avut loc inlocuirile in cadrul completului de judecata, cu judecatorii din lista de permanenta (29 aprilie - 10 iunie 2014), Consiliul Superior al Magistraturii a validat examenul de promovare in functii de judecatori, la curtile de apel. Doamna Carmen Bogdan si domnul Mihai Alexandru Mihalcea s-au aflat printre judecatorii promovati la Curtea de Apel Bucuresti", arata CSM.

Astfel, cei doi magistrati au fost judecatorii care, potrivit Hotararii colegiului de conducere, au schimbat membrii completului, din care unul fusese suspendat, iar ceilalti nu mai functionau la acea instanta.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august 2014, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Citeste si:
Piedone, condamnat la 8 ani în cazul Colectiv, candidează din nou...
Piedone, condamnat la 8 ani...

Dosarul privind privatizarea ICA a fost judecat din 1 iulie 2014 de completul format din magistratii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, acestia fiind desemnati dupa ce presedintele completului initial, Stan Mustata, a fost arestat pentru trafic de influenta, iar celalalt membru, Florica Duta, s-a pensionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.