Social 7 Aprilie 2015 19:00
CNA va analiza emisiunea "X-Press", difuzata luni seara la B1 TV, in care fostul presedinte Traian Basescu a facut mai multe referiri la adresa DNA si ICCJ, decizia fiind luata, marti, ca urmare a sesizarii membrului CNA Valentin Jucan.

Valentin Jucan a amintit, in sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA), ca CNA are un protocol de colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Avand acest protocol cu Consiliul Superior al Magistraturii, eu doresc sa solicit directiei de monitorizare un raport de monitorizare pentru emisiunea de aseara de la B1 TV, in care a fost prezent fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu. Si fac referire strict la doua chestiuni. Este vorba despre referirile pe care le-a avut la adresa DNA si ICCJ. Nu ma intereseaza pe mine in mod special referirile la alte servicii, dar aceste doua institutii cred ca fac parte din acel protocol. De asemenea, au fost facute declaratii cum ca se fac arestari special in timpul anumitor emisiuni de la anumite posturi de televiziune. Cred ca sunt niste declaratii pe care ar trebui macar sa le avem in fata si sa vedem daca putem sa avem o discutie sau macar un schimb de documente cu cei de la CSM, pentru ca, in momentul in care nu orice persoana, ci fostul sef al statului afirma ca se fac arestari pentru anumiti radiodifuzori si pentru anumite emisiuni, cred ca avem o mare problema cu tot ce inseamna presa si mai ales cu articolul din Legea audiovizualului care spune ca sunt interzise orice fel de ingerinte in continutul editorial, nu ca ar avea o legatura directa, dar afirmatia in sine mi se pare grava", a spus Valentin Jucan, scrie MEDIAFAX.

El a mai spus ca s-a autosesizat in acest caz si ar dori ca intr-un timp rezonabil Consiliul sa analizeze aceasta emisiune.

Pe de alta parte, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, marti, Inspectia Judiciara cu privire la declaratiile lui Traian Basescu, care spunea ca nu ii suna pe Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu "din sila", pentru ca "sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie".

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat luni, la B1, ca nu ii suna pe Florian Coldea, Codruta Kovesi si Livia Stanciu "din sila", pentru ca "sunt artizanii acestui mod ravasit de a a face justitie, fara respect pentru cel care nu este condamnat", adaugand ca "vor sa mai ramana cinci mandate". Intrebat de ce nu ii suna pe Florian Coldea (adjunctul sefului SRI- n.r.), pe Codruta Kovesi sau pe sefa ICCJ, Livia Stanciu, Traian Basescu a declarat: "Pot sa va spun ca din sila?". Basescu a continuat: "Pentru ca ei sunt artizanii acestui mod ravasit de a face justitie, fara respect pentru cel care nu e condamnat. Ce sa fac? Vor sa mai ramana cinci mandate in functie".

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Ulterior, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, a raspuns atacurilor fostului sef al statului Traian Basescu, spunand ca acestea fac ca Romania sa piarda credibilitate si ca "foarte rar" ea s-ar putea lasa intimidata de reactii ale unor politicieni.

"Aceste atacuri nu fac altceva decat sa ne descalifice ca tara, sa ne faca sa pierdem din ce in ce mai mult in credibilitate ca tara din partea altor state si cred ca la acest lucru ar trebui sa se gandeasca toti cei care, indiferent ca vorbim de oameni politici sau cei care, intr-o forma sau alta, isi exprima puncte de vedere, uneori de-a dreptul iresponsabile cu privire la activitatea magistratilor. Foarte rar, si cred ca veti vedea, ca presedintele Inaltei Curti - si aici, sigur, vorbesc in nume personal - m-as lasa intimidata de reactii ale unor politicieni vizavi de activitatea pe care o desfasoara judecatorul Livia Stanciu", a spus presedintele ICCJ, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.