Social 27 Martie 2015 17:12
Teatrul Excelsior va celebra 25 de ani de existenta in peisajul cultural al Bucurestiului, pe 1 aprilie, de la ora 18.00, la sediul institutiei teatrale, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Teatrul Excelsior este o institutie de profil tanara, infiintata in 1990, la initiativa lui Ion Lucian, cel care i-a fost director timp de doua decenii. Actul prin care a luat nastere aceasta noua institutie de cultura a fost semnat pe 1 aprilie 1990, de Andrei Plesu, pe atunci ministru al Culturii.

Din 2011, Teatrul Excelsior functioneaza intr-un sediu nou, situat in centrul Bucurestiului. Este un teatru de repertoriu, care are ca public tinta copiii, alaturi de alte trei teatre bucurestene, Teatrul "Ion Creanga", Teatrul Tandarica si Opera Comica pentru Copii, dar este singurul a carui activitate, conform statutului, se adreseaza si adolescentilor. De-a lungul acestor 25 de ani de activitate, Teatrul Excelsior a devenit un reper intre institutiile de profil din Capitala. Repertoriul sau a oferit publicului tanar si foarte tanar o serie de spectacole menite sa il faca sa indrageasca arta spectacolului de teatru si chiar sa devina dependent de interactiunea cu aceasta arta, scrie MEDIAFAX.

Odata cu noua strategie manageriala inceputa in august 2014, Teatrul Excelsior a inceput o faza de (re)descoperire si (re)directionare a mesajului si programelor sale, cu o concentrare anume pe publicul adolescentin. Adolescentii reprezinta o categorie de public in general ignorata in alcatuirea repertoriilor teatrelor bucurestene (si nu numai), fiind privati de spectacole cu tematica adecvata varstei, productii care sa se plaseze si stilistic in sfera lor de interes. De aceea, Teatrul Excelsior si-a propus sa vina in intampinarea acestei nevoi prin diverse programe, fie culturale, fie educationale.

"In dorinta de a marca aceasta punte de continuitate intre programele teatrului, intre generatiile care au facut istoria celor 25 de ani de existenta ai Teatrului Excelsior, in data de 1 aprilie vom organiza un eveniment festiv in cadrul caruia membrii fondatori ai acestui teatru vor deveni Societari de Onoare ai Teatrului Excelsior", informeaza reprezentantii institutiei teatrale.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook si pe site-ul www.teatrul-excelsior.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.