Social 27 Martie 2015 09:06
Noi traduceri ale cartilor lui Filip Florian, unul dintre cei mai apreciati si indragiti scriitori romani contemporani, vor aparea in Norvegia, Germania si Ungaria, informeaza un comunicat.

Astfel, editura norvegiana Bokvennen va publica in anul 2016 romanul "Degete mici", in traducerea lui Steinar Lone. Aceasta este cea de-a 12-a traducere a romanului, unul dintre bestsellerurile editurii Polirom, dupa publicarea in limbile engleza (Houghton Mifflin Harcourt, SUA, drepturile pentru intreaga lume), germana (Suhrkamp), maghiara (Magveto), polona (Czarne), slovaca (Kalligram), slovena (Didakta), spaniola (Acantilado, Spania), italiana (Fazi), bulgara (Ciela), araba (Animar) si turca (Altin Bilek).

De asemenea, editura germana Matthes&Seitz Berlin va publica in acest an "Toate bufnitele", iar, in 2016, "Zilele regelui", ambele volume in traducerea lui Georg Aescht. Romanul "Toate bufnitele" va aparea anul acesta si in limba maghiara, la editura Bookart, traducator Péter Demény.
Totodata, "Zilele regelui" a aparut in limbile maghiara (Magvetõ), bulgara (Panorama+), spaniola (Acantilado) si engleza (editura americana Houghton Mifflin Harcourt), scrie MEDIAFAX.

Romanul "Degete mici" a aparut pana in prezent in patru editii, toate la editura Polirom. Dupa publicarea primei editii, in anul 2005, romanul "Degete mici" a primit premiul pentru cel mai bun debut acordat de Romania literara si Fundatia Anonimul (2005) si premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru cel mai bun debut in proza (acordat in 2006). De asemenea, autorului i-a fost acordat premiul de excelenta pentru debut in literatura al Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR).

Dupa debutul cu "Degete mici" (2005), Filip Florian a publicat, impreuna cu fratele sau Matei Florian, "Baiuteii" (2006), roman ajuns, de asemenea, la a patra editie. "Baiuteii" a fost tradus in Polonia (Czarne), Marea Britanie (University of Plymouth Press), Spania (Acantilado) si Bulgaria (Panorama +).

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

"Zilele regelui" (editia I, 2008; editia a II-a, 2012; editia a III-a, 2013), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu premiul Manuscriptum acordat de Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) si a fost desemnat cartea anului 2008 la Colocviul romanului romanesc contemporan.
In anul 2013, editura Polirom a publicat un nou roman al lui Filip Florian, "Toate bufnitele" (editia a II-a, 2015), bestseller al Targului de Carte Gaudeamus (noiembrie 2013, Bucuresti), castigator al premiului pentru cea mai buna carte a anului, sectiunea "beletristica”, la Gala Bun de Tipar, editia a II-a.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.