Social 19 Martie 2015 13:13
Ministrul demisionar al Finantelor Darius Valcov a venit la DNA, joi, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Darius Valcov a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 13.00 si la intrare nu a facut nicio declaratie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au adus la cunostinta lui Darius Valcov, in 13 martie, ca este suspectat de trafic de influenta, fapta comisa in perioada in care a fost primar al municipiului Slatina. Valcov spunea, la iesirea din sediul DNA, ca este nevinovat si ca nu a luat mita pentru interventii in sprijinul unui om de afaceri, scrie MEDIAFAX.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal primarul din Slatina, Minel Prina, in cazul caruia instanta suprema a decis, sambata seara, sa fie plasat in arest la domiciliu, precum si Lucian Petrut Susala, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina. In cazul acestuia, instanta suprema a decis arestarea preventiva. Prina este suspectat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, in timp ce Susala este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani. Anchetatorii au dispus, in acelasi dosar, cercetarea sub control judiciar a lui Bogdan Petrica Timofte si a lui Cristian Constantin Tomescu, ambii fiind suspectati de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit DNA, in 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Darius Valcov, care la acel moment era primar al municipiului Slatina. Omul de afaceri i-a propus lui Valcov ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, in orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

Astfel, in luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt", al carui beneficiar final este SC Compania De Apa Olt SA, operator regional catre care Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) "Oltul" (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apa si canalizare in aria de implementare a proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Olt". In cadrul acestui proiect au fost incheiate contractele "Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Scornicesti si Potcoava", "Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in municipiul Slatina" si "Reabilitarea si extinderea retelei de apa si canalizare in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt", arata procurorii.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română
Darius Vâlcov a fost dat în...

Conform sursei citate, cu ocazia derularii procedurilor de licitatie membrii comisiei au eliminat din caietul de sarcini, in mod abuziv, o parte din conditiile de eligibilitate, pentru a favoriza firma omului de afaceri, la comanda lui Darius Valcov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.