Social 18 Martie 2015 09:04
Ce se intampla dupa ce trec cele 6 saptamani de repaos sexual recomandate de medic? Cum variaza dorinta sexuala dupa nastere?

Cele mai multe cupluri devenite de curand parinti recunosc ca dupa nastere, le-a luat mult timp sa reia viata sexuala in ritmul pe care il avea ea inainte de bebelus.

Multe cupluri marturisesc ca abia dupa ce copilul a trecut de varsta de un an, au inceput sa se apropie de ceea ce reprezenta pentru ei o viata sexuala normala. Care sunt cauzele acestei schimbari? Este adevarat ca dorinta sexuala scade?

Sexul dupa nastere - Este normal ca libidoul sa fie scazut dupa nastere?
Raspunsul specialistilor este clar: DA!

Statisticile arata ca aproximativ 20% dintre femei si-au declarat absoluta lipsa de interes pentru activitatea sexuala in primele 3 luni dupa nastere, iar alte 20% au recunoscut ca libidoul lor a fost mult scazut in aceeasi perioada.

De ce scade libidoul dupa nastere?

Exista mai multi factori care contribuie la aceasta stare de lucruri.

Organismul se reface dupa sarcina si dupa efortul pe care l-a presupus nasterea. Indiferent daca ai nascut vaginal sau prin cezariana, organismul tau a trecut printr-un stres major si trebuie sa isi revina. La toate acestea se adauga schimbarile hormonale majore care se produc imediat dupa nastere.

Secretia crescuta de prolactina este mai eficienta decat orice anticonceptional. Desi nu te impiedica sa ramai insarcinata, prolactina scade considerabil dorinta sexuala. Tot ea este cea care te ajuta sa iti alaptezi puiul, asadar nu poti fi prea suparata pe ea Oboseala pe care o produce ingrijirea unui nou-nascut este un alt factor care scade substantial orice urma de libido. Mai ales daca nu ai parte de nici un fel de ajutor, si daca gospodaria cade tot in sarcina ta, este absolut normal sa iti doresti cu ardoare sa folosesti fiecare clipa libera doar pentru somn.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Subconstientul iti poate juca si el feste. Natura are grija sa nu ramai insarcinata prea devreme, atunci cand trebuie sa te poti concentra doar asupra bebelusului deja nascut. Este felul in care natura protejeaza toate speciile de pasari si mamifere!

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.