Social 6 Martie 2015 10:34
Elena Udrea ramane in arest in dosarul "Gala Bute", a decis definitiv instanta suprema, care a respins contestatia deputatei la masura preventiva dispusa in 25 februarie.

Elena Udrea a parasit, joi, in jurul orei 12.30, sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde s-a judecat contestatia sa la decizia de arestare preventiva luata in dosarul "Gala Bute". Ea a fost dusa inapoi la Arestul central al Politiei Capitalei. Instanta a respins contestatia fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului la masura arestarii sale preventive din 25 februarie, in dosarul "Gala Bute".

Ce spune Elena Udrea despre denunturile impotriva sa in dosarul Gala Bute

Mandatul de arestare preventiva pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Totodata, instanta a respins propunerea DNA in cazul Elenei Udrea in ce priveste acuzatiile de tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile si pe cateva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeasi masura fiind luata si in cazul celorlalti inculpati din dosarul "Gala Bute", declara avocatul Marius Striblea, scrie MEDIAFAX.

Elena Udrea a mai stat in Arestul Politiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul "Microsoft". In 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasa din arest si plasata in arest la domiciliu, in urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a judecat contestatia deputatului PMP.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Camera Deputatilor a avizat, in 9 februarie, urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a Elenei Udrea atat in dosarul "Microsoft", cat si in dosarul "Gala Bute". In 23 februarie, Camera Deputatilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmarire penala si arestare preventiva a deputatului PMP, in dosarul "Gala Bute".

In acelasi dosar sunt arestati preventiv fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita. Fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar pana in aprilie, acesta fiind obligat sa nu paraseasca tara si sa se prezinte la Politia Sibiu in zilele stabilite prin programul de supraveghere.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

In acelasi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obtinute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii, este urmarita penal pentru luare de mita, in dosarul "Gala Bute". Elena Udrea a transmis recent pe Facebook, prin echipa de comunicare, ca denunturile impotriva sa in dosarul "Gala Bute" au fost facute dupa ce Ana Maria Topoliceanu si Gheorghe Nastasia au fost pusi sub acuzare.

"Circuitul denunturilor: • Adrian Gardean depune denunt impotriva lui Stefan Lungu si a lui Gheorghe Nastasia. • Dupa ce a fost acuzat, Lungu o denunta pe Ana Maria Topoliceanu si il pomeneste si pe Tudor Breazu. • Acuzata de Lungu, Ana Maria Topoliceanu face denunt impotriva Elenei Udrea si il preseaza pe Tudor Breazu sa declare, la randul sau, impotriva lui Udrea. • Breazu neaga afirmatiile lui Topoliceanu si demonstreaza cu probe presiunile la care a fost supus. • Dupa denuntul lui Gardean, Nastasia neaga, initial, acuzatiile, pentru ca, apoi, sa depuna un denunt impotriva Elenei Udrea. Concluzie: denunturile impotriva lui Udrea au venit abia dupa ce Topoliceanu si Nastasia au fost pusi sub acuzare. In realitate, odata prinsi, acestia au vrut, in mod fraudulos, sa plaseze vina mai departe", se arata in postarea de pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Citeste si:
Anamaria Prodan, mărturisiri emoționante după moartea Rudel Obreja:...
Anamaria Prodan, mărturisiri...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.