Directia Nationala Anticoruptie cere aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, dupa ce procurorii au extins urmarirea penala pe numele ei si pentru luare de mita, in dosarul "Gala Bute".

Procurorii DNA au extins, miercuri, cercetarile fata de Elena Gabriela Udrea, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Elena Udrea.

De asemenea, referatul cauzei a fost trimis si ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Elena Udrea, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita, scrie MEDIAFAX.

"Faptele au legatura cu atribuirea si folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in perioada 2010 - 2012.

In dosarul "Gala Bute", Directia Nationala Anticoruptie ceruse luni aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru infractiunile de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Comisia juridica a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale a deputatului Elena Udrea.

De asemenea, procurorii au cerut aviz de la Senat si pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton, fost ministru al Economiei, solicitarea fiind avizata de Comisia juridica.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

In dosarul "Gala Bute", primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, fostul consilier al Elenei Udrea Stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu, decizia fiind luata miercuri de Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au cerut si arestarea preventiva a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, propunerea urmand sa fie judecata joi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.