Toni Grebla l-ar fi amenintat pe Laurentiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), intrucat nu era de acord cu o compensare propusa de o firma a lui Ion Barcina, care avea datorii la CEO, Grebla spunandu-i ca nu il va uita si ca va avea grija sa fie "terminat".

Laurentiu Ciurel le-a povestit procurorilor anticoruptie ca, in 2008, Toni Grebla i-a reprosat faptul ca nu este de acord cu compensarea propusa de o firma a lui Ion Bircina, care avea o datorie initiala de 10 milione de lei la CE Oltenia si ulterior de aproape 6,3 milioane de lei, se arata in referatul prin care DNA solicita avizarea arestarii judecatorului constitutional.

Compensarea sustinuta de Grebla privea "stingerea creantei cu un teren supraevaluat si aparatura electronica inutila societatii". "Urmarea refuzului explicit, in anul 2013, Toni Grebla, pe holurile prefecturii Gorj, s-a intalnit cu Laurentiu Ciurel, pe care l-a amenintat in mod direct", conform referatului DNA, scrie MEDIAFAX.

DNA cere aviz pentru arestarea lui Toni Grebla! Reactia judecatorului CCR

Astfel, Ciurel a povestit cum, la acea intalnire de la Prefectura Gorj, au fost prezenti toti parlamentarii din judet, intalnirea fiind convocata de directorul CEO, dupa ce Toni Grebla a spus intr-o conferinta de presa ca CEO va intra in insolventa in urmatoarele doua luni.

"Am considerat aceasta declaratie iresponsabila, in contextul in care complexul era la inceput de drum si avea mari probleme cu bancile. Practic, declaratia lui Toni Grebla decredibiliza noul proiect Complexul Energetic Oltenia, abia creat. In acest context, a fost prezent si Toni Grebla, alaturi de alti parlamentari de Gorj si alte oficialitati ale judetului. In fapt, in timpul sedintei m-am contrazis cu Toni Grebla, una dintre contraziceri privind rolul liderului de sindicat Condescu Marin, care era sustinut in mod public de Toni Grebla. Eu ii reprosam lui Condescu amestecul in activitatea administratiei si presiunea continua de a pune directori in tot felul de functii sau alte persoane", a spus Laurentiu Ciurel in fata procurorilor.

La un moment dat, sustine directorul CE Oltenia, si el si Toni Grebla au parasit sala si s-au reintalnit pe holul Prefecturii Gorj.

Citeste si:
Dana Roba, acuzații dure la adresa lui Daniel Balaciu. A suferit...
Dana Roba, acuzații dure la...

"Foarte nervos, Toni Grebla mi-a spus textual, citez din memorie, "oameni ca tine n-o sa-i uit niciodata si o sa am grija sa fii terminat!". I-am raspuns: "Aveti intentia sa ma amenintati direct?", la care Toni Grebla mi-a spus: "Nu este o amenintare, este doar un avertisment!". Intre cele doua momente (respectiv momentul de refuz al compensarii sustinute de Toni Grebla si momentul amenintarii mele pe holul prefecturii) exista o stransa legatura, in opinia mea", conform declaratiei citate.

Mai mult decat atat, Laurentiu Ciurel, le-a zis anchetatorilor, ca, intre 2009 si 2012, a fost nevoit sa plece din sistemul energetic de stat catre domeniul privat deoarece "nu era agreat de Toni Grebla si Condescu Marin, "cei doi practic controland numirile in functie ale tuturor directorilor din sistemul energetic si minier".

Citeste si:
Prefectul Capitalei, avertisment pentru bucureșteni: „Am putea avem...
Prefectul Capitalei,...

"Era de notorietate faptul ca asocierea Condescu Marin - Toni Grebla facea numirile acestor directori in biroul de parlamentar al lui Toni Grebla", a spus Ciurel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.