Comitetul Director al SRTv spune ca Stelian Tanase incearca sa induca ideea ca ar exista o stare de animozitate intre organele de conducere ale institutiei, cerandu-i lui Tanase sa conduca televiziunea "spre eficienta si performanta, nu spre conflict".

Intr-un comunicat remis vineri agentiei MEDIAFAX, Comitetul Director al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) spune ca "nu exista niciun conflict si nicio stare de animozitate intre acest organism si Consiliul de Administratie al institutiei". Aceasta precizare vine ca urmare a unor afirmatii recente ale lui Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, potrivit caruia ar exista multe animozitati intre Consiliul de Administratie (CA) si Comitetul Director al televiziunii.

"Pana in acest moment, membrii Comitetul Director nu au cunostinta de existenta unei stari conflictuale cu CA si considera ca domnul Stelian Tanase induce ideea ca in SRTv ar exista un conflict la nivelul organelor de conducere. Toate aceste declaratii au ca scop manipularea opiniei publice si nu fac decat sa adanceasca criza TVR si sa alimenteze o perceptie negativa asupra televiziunii nationale", spune Comitetul Director al Televiziunii Romane, scrie MEDIAFAX.

Totodata, Comitetul Director al TVR precizeaza ca nu este numit nici de fostul si nici de actualul presedinte al SRTv, ci s-a constituit prin validarea de catre Consiliul de Administratie a unor concursuri pentru functii de directori.

"Ii solicitam domnului Tanase, in virtutea dublei sale calitati de presedinte al CA si lider al CD, sa conduca aceste doua organisme spre eficienta si performanta, nu spre conflict", mai spune Comitetul Director al TVR.

Din Comitetul Director al TVR, care este condus de Stelian Tanase, fac parte: Cristian Zgabercea, coordonator cu atributii de producator general, Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci), coordonator cu atributii de director Directia Stiri, Liviu Nicolescu, coordonator cu atributii de director Directia Studiouri Centrale, Irina Radu, coordonator cu atributii de director Directia Programe, Gabriel Gherghescu, coordonator cu atributii de director Departamentul TVR 1, Razvan Bucuroiu, coordonator cu atributii de director Departamentul TVR 2, si Camelia Patru, coordonator cu atributii de director Departamentul Economic, potrivit site-ului TVR.

Citeste si:
Stelian Tanase, despre Cristina Topescu: Am crezut ca a plecat in stra
Stelian Tanase, despre...

Pe de alta parte, in afara de Stelian Tanase, din Consiliul de Administratie al TVR fac parte Adrian Stefan Badescu, Catalin Blebea, Claudiu Brinzan, Adrian Bucur, Radu Carp, Florin Condurateanu, Raico Cornea, Debreczeni Hajnalka, Cristian Pecu si Romina Surugiu.

Conflictul dintre Stelian Tanase si unii membri ai Comitetului Director ar fi izbucnit, miercuri, in timpul sedintei Comitetului Director, au declarat, pentru MEDIAFAX, in aceeasi zi, mai multe surse din institutie. Acelasi surse au mai spus ca Stelian Tanase intentioneaza sa solicite Consiliului de Administratie (CA) al TVR inlocuirea unor membri ai Comitetului Director, respectiv Cristian Zgabercea, Irina Radu si Gabriel Gherghescu.

La momentul respectiv, contactat de MEDIAFAX, Stelian Tanase a negat ca vrea sa schimbe anumiti membri ai Comitetului Director. "Nu schimbam nicio... Conflictele dintre noi... De cand am venit aici sunt conflicte. Nicio sedinta n-a fost linistita, niciodata", a spus Stelian Tanase.

Citeste si:
Plenul, reunit pentru numirea consiliilor de administraţie ale SRTV...
Plenul Parlamentului se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.