Plenul Parlamentului se reuneşte luni, de la ora 17,00, pentru numirea consiliilor de administraţie ale Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), au decis Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.
 

Plenul Parlamentului va numi consiliile de administrație SRTV și SRR

Audierile candidaţilor pentru consiliile de administraţie ale celor două instituţii au loc de la ora 12,00 în Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.

După ce plenul va numi cele două consilii, acestea vor alege şi propune preşedinţii-directori generali care vor fi numiţi prin vot de plenul Parlamentului pentru câte un mandat de 4 ani, potrivit Agerpres.

SRTV și SRR

Societatea Română de Televiziune (SRTv) sau Televiziunea Română (TVR) este o instituție publică de televiziune din România, ce își difuzează programele pe patru canale centrale: TVR 1, TVR 2, TVR 3 și TVR Internațional. Aceasta mai deține și șase studiouri regionale TVR Moldova (Chișinău), TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iași, TVR Tîrgu Mureș și TVR Timișoara. SRTv este condusă de Ramona Săseanu din luna mai 2021.

Societatea Română de Radiodifuziune sau Radio România este un serviciu public autonom de radiodifuziune de interes național, cu programe de informare, educație și divertisment, independent editorial, ce își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului. SRR este condusă de Liviu Popescu din 11 mai 2021.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2021 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.