CNADNR a solicitat, prin proiectul de buget aferent acestui an, o suplimentare cu 7,5% a numarului de posturi, pana la 6.491, si vrea sa angajeze ingineri, controlori de trafic, casieri taxare, muncitori calificati in mecanizare si constructii, economisti, consilieri juridici si tehnicieni.

CNADNR argumenteaza necesitatea celor 456 de posturi noi atat prin extinderea sistemului informatic de emitere s gestiune a rovinietei, prin suplimentarea numarului de camere amplasate la nivelul punctelor cu trafic intens pe drumurile nationale si autostrazi, precum si pe fondul redimensionarii activitatii la nivelul directiilor regionale si infiintarii unor sectii de autostrazi avand in componenta centre de intretinere si coordonare.

Respectivele centre se ocupa de coordonarea activitatilor de intretinere vara-iarna, monitorizarea traficului si mentinerea sigurantei circulatiei pe sectoarele de autostrada. Un alt argument pentru cresterea personalului este organizarea unor agentii de control si incasare in puncte de trecere infiintate prin hotarari de Guvern, la granita cu Bulgaria, Ucraina si Serbia.

Retail jobs

"Cele 456 posturi solicitate suplimentar asigura 81% din necesarul suplimentar generat de noile activitati, restul urmand sa fie asigurat prin redistribuirea de posturi din cadrul CNADNR", a comunicat compania, la solicitarea MEDIAFAX.

Dupa aprobarea bugetului pentru acest an, prin HG, CNADNR va scoate la concurs posturile pentru personalul vizat. CNADNR, revenita recent in subordinea Ministerului Transporturilor, a programat cheltuieli pentru investitii de 5,49 miliarde lei in acest an, in crestere de 2,3 ori fata de suma bugetata pentru 2014. In proiectul de buget pentru 2015 sunt prognozate venituri de 5,51 miliarde lei si un profit brut de 215,5 milioane lei, in vreme ce, in bugetul aferent anului trecut, veniturile erau estimate la 6,89 miliarde lei, iar profitul brut la 233,1 milioane lei.

Cheltuielile cu salariile sunt estimate la 195,9 milioane lei in acest (+17,8%), iar cele cu bunurile si serviciile sunt evaluate la 642,5 milioane lei (-33,4%). CNADNR a inaugurat 50 de kilometri de autostrada anul trecut (22 de kilometri intre Orastie si Sibiu, respectiv 28 de kilometri intre Nadlac si Arad), mai putin de jumatate fata de nivelul din 2013.

Citeste si:
Centura orasului Suceava va fi finalizata in septembrie 2017
Centura orasului Suceava va...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.