O eleva in varsta de 12 ani de la scoala din localitatea ieseana Ciortesti a fost strangulata cu un fular de catre un coleg de clasa, in joaca, directorul unitatii de invatamant reclamand ca ambulanta a ajuns la fata locului dupa aproape o ora.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajiac, a declarat pentru MEDIAFAX ca incidentul s-a petrecut in sala de clasa, o eleva fiind strangulata cu un fular de catre un coleg. "A fost o gluma din cate am inteles, fiind implicati doi copii in varsta de 12 ani. A fost sesizata Politia, ne-am deplasat la fata locului si am inceput cercetari impreuna cu Inspectoratul Scolar", a spus Anca Vajiac.

Directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi, Constantin Radu Calistru, a afirmat ca un echipaj al Ambulantei a ajuns la scoala din Ciortesti si ca in prezent fetei i se acorda ingrijiri medicale. "Echipajul nostru este acolo. Starea fetei este buna. Eleva este constienta si respira normal. Va fi examinata medical si cel mai probail va fi adusa la Spitalul de Copii din Iasi", a declarat directorul medical al Ambulantei Iasi.

Directorul scolii din Ciortesti a reclamat, insa, ca ambulanta a ajuns la fata locului dupa aproape o ora. "In pauza, unul dintre copii a strans-o pe fetita cu un fular de gat. Elevul a plecat acasa, am chemat parintii sa vina sa il ia. Fetita nu putea vorbi si nu putea sta in picioare. Mama ei a spus ca a mai avut astfel de probleme, din cauza astmului. Fata a fost intinsa la orizontala pe una dintre catedre, inconjurata de mama, profesori si cativa elevi. Ambulanta a fost sunata acum aproape o ora. Vine de la Iasi, sunt 45 de kilometri", a declarat directorul Scolii gimnaziale din Ciortesti, Constantin Popa.

Seful Ambulantei Iasi: Ambulanta a plecat dupa un minut la fata strangulata, nu putea zbura

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi sustine ca echipajul care a intervenit a plecat la un minut de la primirea apelului, spunand ca pana in comuna sunt 45 de kilometri si "nu se poate zbura".
Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Directorul medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Iasi, Constantin Radu Calistru, a declarat ca in acest caz s-a intervenit rapid, echipajul plecand de la Iasi la un minut dupa primirea apelului. "Apelul s-a primit la 12.46, iar un minut mai tarziu ambulanta a plecat spre acest caz. A ajuns la fata locului la 13.24. Sunt totusi 45 de kilometri, nu se poate zbura", a spus Calistru.

Potrivit acestuia, eleva a fost tot timpul constienta si nu are urme de strangulare. "Nu a fost cu pierderea starii de constienta. Fata este transportata cu ambulanta la Spitalul de Copii «Sfanta Maria»din Iasi pentru analize amanuntite", a mai spus directorul medical al Serviciului de Ambulanta Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.