Doua apeluri la 112 au anuntat, luni dupa-amiaza, ca un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Siutghiol, din judetul Constanta.

[UPDATE]

Martori ai accidentului aviatic produs in Constanta, unde un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Siutghiol, spun ca imediat dupa prabusirea aparatului de zbor s-au auzit strigate de ajutor si a durat cateva zeci de minute pina la sosirea primei ambarcatiuni de salvare.

Persoane aflate in zona lacului la momentul producerii accidentului spun ca elicopterul SMURD s-a prabusit in apa la o distanta de cateva sute de metri de mal, iar la scurt timp au vazut flacari si fum. Oamenii mai spun ca au auzit strigate de ajutor si ca ulterior aparatul de zbor s-a scufundat.

Persoanele aflate pe mal mai relateaza ca au sunat la 112 si ca primii care au ajuns cu ambarcatiune, respectiv o barca peneumatica, fiind pompierii, insa a durat cateva zeci de minute.

Accidentul s-a produs in jurul orei 16.20 si a fost anuntat prin 112.

Elicopterul transportase un pacient cu embolie pulmonara de la Tulcea la Spitalul Judetean din Constanta si mergea sa realimenteze cu combustibil, iar la bordul acestuia se aflau un pilot, un copilot, un medic si un asistent.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, echipajele de interventie au reusit sa aduca la mal o persoana din cele patru aflate in elicopter, respectiv pe medic, celelalte trei fiind cautate in continuare in lac de catre pompieri si scafandri. Medicul salvat - o femeie - este in stop cardio-respirator, incercandu-se resuscitarea acesteia.

Conform MAI, vicepremierul Gabriel Oprea merge in judetul Constanta, insotit de o echipa de procurori militari, criminalisti si de conducerea MAI, iar din dispozitia acestuia a fost activat Centrul Operativ din Guvern, pentru coordonarea interventiei la fata locului.

Accidentul aviatic din judetul Constanta s-a petrecut la mai putin de o luna de la prabusirea, intr-o zona impadurita din judetul Sibiu, a unui elicopter militar IAR-330 PUMA, cand opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti grav. Saptamana trecuta, unul dintre cei doi raniti, respectiv pilotul, a murit la spital. Elicopterul apartinea Bazei 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune si ar fi urmat sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...



[UPDATE]

Un membru al echipajului elicopterului SMURD prabusit, luni dupa-amiaza, in Lacul Siutghiol a fost adus la mal cu o barca de catre echipajele de salvare care se afla la fata locului si continua interventia, a declarat managerul Ambulantei Constanta, Ionut Cealera.

Potrivit sursei citate, la ora transmiterii acestei stiri, mai multe echipaje de pompieri si scafandri intervin cu barci pentru recuperarea celor patru persoane aflate in elicopterul SMURD prabusit.

Managerul Serviciului de Ambulanta Constanta a precizat ca la ora transmiterii acestei stiri unul dintre acestia, respectiv un medic, a fost adus la mal cu o barca.

Potrivit unui comunicat al MAI, la bordul elicopterului se aflau un pilot, un copilot, un medic si un asistent.



Doua apeluri la 112 au anuntat, luni dupa-amiaza, ca un elicopter SMURD s-a prabusit in Lacul Siutghiol, din judetul Constanta, iar la fata locului au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie si scafandri.
Citeste si:
Tavanul unui restaurant din Brăila a căzut în toiul nopții. Panică...
Tavanul unui restaurant din...

Patru persoane se aflau in elicopterul SMURD cazut, la ora transmiterii stirii existand informatii ca acestea ar fi supravietuit accidentului, scrie MEDIAFAX.

Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, elicopterul SMURD se afla in misiune si se indrepta spre Tulcea, de unde urma sa preia un pacient cu embolie pulmonara pentru a-l transporta la Spitalul Judetean Constanta.

La fata locului, au fost trimise echipaje de pompieri, Ambulanta, Politie, jandarmi si scafandri.

Potrivit primelor informatii de la fata locului, cele patru persoane aflate la bord ar fi supravietuit si s-ar fi refugiat pe o epava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.