Peste 3.000 de turisti se afla, la acest sfarsit de saptamana, pe partiile din statiunea montana Straja, unde stratul de zapada depaseste jumatate de metru.

"Este primul week-end din noul sezon de schi. In statiunea montana Straja se schiaza pe un munte intreg. Se poate pleca din Varful Straja de la peste 1.800 de metri si se coboara pe mai multe partii care sunt legate intre ele pana la 800 de metri. Avem doua partii cu dificultate ridicata, unde se incumeta schiori buni si avem si partii de incepatori si monitori de schi. A nins foarte mult in ultima saptamana si am folosit si tunurile de zapada. Se poate schia foarte bine, iar instalatiile de transport pe cablu sunt functionale", a declarat Emil Parau, administratorul unui complex hotelier care are in administrare si mai multe partii din statiunea montana Straja, citat de corespondentul MEDIAFAX..

Singura partie pe care nu se poate schia este cea de sub telegondola, deoarece traseul acesteia coboara la altitudini mai mici, iar zapada s-a topit, pe alocuri. "E super! Partii amenjate bine, care aluneca, soare, distractie la maximum”, spune un turist din Craiova, Adrian Marin. Turistii au la dispozitie si o instalatie de snow tubing cu o coborare in curbe de peste 250 de metri.

Turistii pot ajunge in statiunea Straja cu masina din orasul Lupeni, pe un drum judetean asfaltat, soferii fiind insa sfatuiti sa lase masinile in parcarea pazita de la intrarea in statiune, in acest mod putand evita incidentele neplacute, si sa nu se indeparteze de statiune si de zona partiilor.

"Este periculos ca turisstii sa depaseasca limita partiilor pentru ca zapada este inalta, nu e batuta si pot sa se accidenteze. Pe partii nu e niciun pericol. Aluneca toate bine si nu este periol de accidentare. Cred ca avem peste 3.000 de turisti in statiune, locurile de cazare sunt in marea majoritate ocupate de vineri”, a declarat reprezentantul Salvamont Hunedoara, Andrei Muresan.

Si in statiunea montana Parang stratul de zapada masoara circa 35 de centimetri si se poate schia pe trei partii. Accesul spre statiunea Parang se poate face cu telescaunul, din Petrosani, ambele instalatii de transport pe cablu fiind functionale. In schimb, pe singura partie din statiunea montana Rausor, din Retezat, nu se poate schia inca, stratul de zapada de 30 de centimetri nefiind batut.

Citeste si:
Vortex polar în Europa. O zonă în care nu a mai nins de 100 de ani,...
Vortex polar în Europa. O...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.