Aproape 140 de localitati din 15 judete au fost afectate de inundatii, 44 de persoane fiind evacuate si cazate in spatii amenajate in incinta unor primarii sau gradinite, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Purtatorul de cuvant al MAI a declarat ca, la nivel national, au fost afectate in total 139 de localitati din 15 judete, fiind inundate sau avariate 66 de locuinte.

In localitatea Colonesti, din judetul Olt, au fost inundate la nivelul subsolului cladirile in care functioneaza dispensarul si caminul cultural.

In cursul noptii de marti spre miercuri au fost evacuate preventiv 44 de persoane, dintre care 38 din judetul Teleorman, localitatile Tatarestii de Sus si Plosca, patru din judetul Dolj, localitatea Sopot, si doua din comuna giurgiuveana Vanatorii Mici. Toate cele 44 de persoane au fost cazate temporar in spatii amenajate in incinta primariilor sau a gradinitelor, unde le-au fost asigurate conditiile necesare, inclusiv hrana calda, a spus Dajbog.

Referitor la situatia din judetul Teleorman, purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca au fost afectate 13 localitati, fiind inundate 120 de anexe si cinci beciuri. Totodata viitura a afectat si 54 de poduri si podete si 591 de fantani.

Circulatia a fost inchisa pe DN 10, la km 81, in zona localitatii Siriu,din Buzau, din cauza aluviunilor si a stancilor care cad de pe versanti. In acest sens zona a fost semnalizata, iar politistii ii indruma pe soferi sa foloseasca rute ocolitoare.

Totodata, au fost inchise preventiv trei portiuni de drumuri judetene din Teleorman. Este vorba despre DJ 504, intre Alexandria si Laceni, DJ 506, zona Scurtu Mare, si DJ 703, zona Calinesti.

Pe autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti s-a acumulat apa, existand riscul de accidente, a mai spus reprezentanta MAI, scrie MEDIAFAX.

Toate porturile maritime si fluviale au fost deschise circulatiei miecuri dimineata, ramanand inchis numai canalul Sulina.

Tot miercuri dimineata a fost reluata si circulatia trenurilor intre Rosiorii de Vede si Alexandria, traficul pe acest tronson fiind oprit marti seara pentru refacerea terasamentului.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

Purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca, pana la acest moment, nu au fost inregistrate pierderi de vieti omenesti din cauza inundatiilor. Cazurile din Ungheni, judetul Arges, si Vetel, judetul Hunedoara, unde o persoana a fost gasita decedata, iar o alta este cautata de autoritati, nu au legatura cu inundatiile, a precizat Dajbog.

In acest moment in cele 15 judete intervin aproape 1.000 de pompieri, politisti si jandarmi care folosesc peste 340 de autospeciale.

In acelasi timp, a fost constituita o rezerva de peste 20.000 de angajati care sunt pregatiti sa intervina in caz de nevoie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.