Circulatia este ingreunata, marti, pe mai multe drumuri nationale din judetele Valcea, Dolj, Olt, Gorj, Caras-Severin, Harghita, Covasna, Braila, Ialomita si Tulcea, din cauza zapezii, care pe unele portiuni de drum masoara doi-trei centimetri, potrivit Centrului Infotrafic din Politia Romana.

Sursa citata a precizat ca nu sunt drumuri nationale sau segmente de autostrada cu circulatia intrerupta din cauza zapezii si a poleiului, insa traficul se desfasoara ingreunat in toate zonele din tara, unele drumuri fiind acoperite cu un strat de zapada amestecat cu material antiderapant.

Traficul este ingreunat pe DN7 Milcoiu (judetul Valcea) - limita cu judetul Sibiu, DN65C Ciocaltei - Horezu (Valcea), DN64 Dragasani - Baile Olanesti (Valcea), DN67 Pietrari - Budesti (Valcea), DN56 Craiova - Calafat (Dolj), DN65 Slatina (Olt) - limita cu judetul Arges, DN67C Novaci - Ranca (judetul Gorj), DN66A in zona Valea Cernei (Caras-Severin), DN12C in zona Lacu Rosu (Harghita), DN13B Praid - Joseni (Harghita), DN13E Zagon - Barcani (Covasna), DN15 in zona Toplita (Harghita), DN21 si DN23 (in judetul Braila), DN2A, DN2C, DN21 si DN21A (in judetul Ialomita), DN22A si DN22F (in judetul Tulcea).

Centrul Infotrafic a adaugat ca nu sunt probleme in traficul feroviar si nu exista aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale inchise din cauza vremii.

Politistii le recomanda soferilor sa se informeze despre conditiile de drum si cele meteorologice si sa aiba la masina lopata, perie sau matura, racleta, sac cu sare sau nisip, precum si lanturi pentru anvelope. De asemenea, soferii trebuie sa se asigure ca au rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil de pe care sa apeleze numarul 112 in caz de urgenta, precum si un incarcator sau o baterie de rezerva.

Bucurestiul si judetele Giurgiu, Dambovita, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Valcea, Mehedinti, Caras-Severin, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Vrancea, Bacau, Neamt, Harghita, Covasna, Brasov, Mures, Sibiu, Alba, Hunedoara si Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 22.00. Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in aceste zona se va depune un strat de zapada de 10-15 centimetri, iar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-60 de kilometri pe ora, iar local si temporar, zapada va fi viscolita. In regiunile sudice si centrale sunt conditii de producere a poleiului.

Citeste si:
Drumarii amenință cu grevă, dacă nu-și primesc măririle salariale:...
Drumarii amenință cu grevă,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.