Social27 Noiembrie 201412:53

Lectura de 3 minute

Procurorii DNA fac, joi, perchezitii la o casa si un apartament ale fostului prefect de Teleorman, Teodor Nitulescu, la trei primarii din judet, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Rosiorii de Vede si la patru firme, intr-un dosar in care Nitulescu este suspectat de abuz in serviciu.

Potrivit unor surse judicare, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac perchezitii la apartamentul in care locuieste Teodor Nitulescu in Alexandria si la un conac al acestuia, din satul Gresia, comuna Stejaru, judetul Teleorman, imobil izolat, aflat in vecinatatea Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Vedea si langa fosta ferma de pui din localitatea Gresia.

Anchetatorii perchezitioneaza si Spitalul de Pneumoftiziologie Rosiorii de Vede, precum si primariile comunelor Vedea, Stejaru si Trivalea Mosteni, din judetul Teleorman. De asemenea, au loc perchezitii si la sediul firmei Venus Mob SRL din Bucuresti, la un punct de lucru al societatii, din comuna Nanov, judetul Teleorman, precum si la doua societati din Rosiorii de Vede, ambele controlate de Nitulescu - SC Comixt SA si SC Grup NTIR SRL.

Teodor Nitulescu este suspectat de abuz in serviciu, conflict de interese si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea indeplinita.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, Teodor Nitulescu, in calitate de prefect al judetului Teleorman in perioada 2009-2012, a exercitat actiuni de influenta pentru ca Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AVPS) Vedea, unde este presedinte, sa obtina dreptul de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul anumitor fonduri cinegetice situate in Teleorman, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Tribunalul Bucuresti a decis: Mircea Beuran va fi arestat la domiciliu
Tribunalul Bucuresti a decis:...

Nitulescu mai este suspectat ca ar fi intervenit la persoane din conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Teleorman pentru a fi oprite controale la SC Comixt sau a influenta concluziile controalelor.

Fostul prefect ar fi intervenit si persoane din conducerea Garzii Financiare Teleorman pentru a dispune verificari specifice la agenti economici din Teleorman, respectiv SC Adytex Investment SRL, pentru a putea astfel sa obtina informatii privind raportul acestei firme cu o alta societate din Craiova, "activitatea de verificare fiind facuta pentru a crea presiuni asupra societatii in vederea acapararii a 75 la suta din partile sociale ale acestei firme".

Anchetatorii sustin ca, in perioada mai 2011 - iunie 2012, cand ocupa functia de prefect, Teodor Nitulescu a efectuat acte de comert incompatibile cu functia la SC Venus Mob SRL si SC Comixt SA Rosiorii de Vede.

De asemenea, Teodor Nitulescu mai este suspectat si de presiuni asupra lui Gabriel Nicolae Poncea, cand acesta era director al Clubului Sportiv Scolar Turnu Magurele, pentru anularea unei licitatii castigate de asocierea SC Teldrum SA - SC Hidro Olt SRL si atribuirea ulterioara a contractului privind amenajarea sediului si a salii de sport a clubului catre alta asociere formata din SC Ten Holding SRL si SC Hidro Olt SA, potrivit acelorasi documente.

Citeste si:
Medicul Mircea Beuran, dus la sediul DNA, dupa perchezitii
Medicul Mircea Beuran, dus la...

In cazul Spitalului de Pneumoftiziologie din Rosiori de Vede, se fac cercetari pentru abuz in serviciu privind nerespectarea de catre conducerea unitatii sanitare a prevederilor legale referitoare la achizitiile publice prin atribuirea directa a unor contracte de furnizare bunuri si prestari servicii si plata integrala a facturilor catre furnizori anterior livrarii efective a bunurilor sau receptiei serviciilor, favorizand astfel societati controlate de Nitulescu, aflat in functia de prefect al judetului Teleorman la data incheierii contractelor.

Teodor Nitulescu, in varsta de 55 de ani, a fost primar al municipiului Alexandria din 1996 si pana in 2001. Din acel an, el a fost prefect al judetului Teleorman, pana in 2004, an in care a castigat un mandat de deputat din partea PSD.

In octombrie 2009, Teodor Nitulescu a fost numit din nou prefect al judetului Teleorman, fiind eliberat din functie in aprilie 2012, printr-o hotarare de Guvern semnata de premierul de atunci Mihai Razvan Ungureanu. Teodor Nitulescu a candidat la alegerile locale din 10 iunie 2012, din partea Aliantei pentru Teleorman (PDL+PNTCD), pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, insa a a pierdut alegerile in fata lui Liviu Dragnea.

In iunie 2012, Nitulescu a fast gasit incompatibil de inspectorii ANI, care l-au reclamat si la Parchet pentru conflict de interese, intrucat ar fi atribuit fonduri pentru deszapezirea drumurilor unei societati unde cei doi fii ai sai sunt asociati.

Citeste si:
Dancila: Preocuparea lui Ponta pentru PSD e doar un balet politic neco
Dancila: Preocuparea lui...

In ceea ce priveste activitatea politica, Teodor Nitulescu a fost, pe rand, membru PDSR, membru in Biroul Executiv Judetean, presedintele PDSR Teleorman, presedintele PSD Teleorman, membru in biroul Executiv Central al PSD, presedinte al PC Teleorman, iar in prezent conduce organizatia judeteana a PDL.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.