Zeci de mesteri din toate zonele tarii vin la Targul de Sfantul Nicolae de la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, in perioada 5 - 7 decembrie, cu cele mai frumoase si mai aratoase lucruri pe care le-au creat peste an.

Sunt 19 ani deja de cand, in preajma sarbatorii de Sfantul Nicolae, zeci de mesteri isi prezinta "oferta" la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Astfel, cei mai priceputi si faimosi olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, tesatoare, cusatorese, impletitoare, pielari, rudari, iconari ii asteapta pe bucuresteni la targ.

La Targul de Sfantul Nicolae, care se va desfasura zilnic intre orele 10.00 si 18.00, bucurestenii pot admira si cumpara ii, podoabe, opinci, cergi, scoarte, cosuri de nuiele, cauce, strachini, oale de sarmale, jucarii, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, curele, genti, alambicuri, blidare, copaite, sararite, furci, pipernite, gavane, lingurare, cavale, paretare, laicere, stergare, lazi de zestre, catrinte, camasi, fote si cahle. De asemenea, se mai pot cumpara clopotei, zurgalai, sorcove, turta dulce, cozonaci, mere, miere, placinte, cofeturi, tuica, vin, masti, linguri, fluiere, ocarine, impletituri din panuse, oale, scaunase si multe altele.

Pretul unui bilet pentru a participa la targ este de 4 lei (intreg) si 2 lei (elevi, studenti, pensionari).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.