Poeta Cornelia Maria Savu va fi inmormantata, miercuri, de la ora 11.00, la Cimitirul Straulesti II din Bucuresti, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, scriitorul Dan Mircea Cipariu, presedintele Filialei Bucuresti - Poezie a Uniunii Scriitorilor din Romania (USR).

Trupul neinsufletit al poetei va fi depus, marti, dupa pranz, la Capela Cimitirului Straulesti II.

Poeta Cornelia Maria Savu a fost gasita moarta sambata dimineata in locuinta sa din Bucuresti. Specialistii de la Institutul de Medicina Legala (IML) au precizat, luni, ca moartea poetei a fost cauzata de o insuficienta respiratorie acuta, dupa cum a declarat Dan Mircea Cipariu. De asemenea, Dan Mircea Cipariu a declarat ca sumele necesare pentru inmormantare vor fi suportate de Uniunea Scriitorilor din Romania (USR), Asociatia Publicatiilor Literare si editurilor din Romania (APLER) si societatea de gestiune a drepturilor de autor operascrisa.ro, in contextul in care scriitoarea nu avea rude.

Tragedie in lumea literaturii! Poeta Cornelia Maria Savu, gasita decedata

Dan Mircea Cipariu a vorbit si despre necesitatea crearii unui fond national pentru creatorii romani aflati in nevoie sau in suferinta si a unei Legi pentru burse, rezidente si mobilitatea creatorilor prin care autoritatile locale si nationale sa poata acorda sustinere pentru creatorii romani.

Cornelia Maria Savu s-a nascut la 4 septembrie 1954 la Vatra Dornei, judetul Suceava. Aceasta a absolvit cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana (sectia romana-engleza) a Universitatii Bucuresti in 1977.

A semnat volumele de versuri "Totem in alb", Editura Albatros 1973, "Uraniu, forme si oameni de zapada", Editura Eminescu, "1978, Emblema", Editura Eminescu, 1980, "Aventuri fara anestezie", Editura Eminescu, 1983, "Semne de viata", Editura Eminescu, 1987, "Roman cu sertare", Editura Vinea, 2005, 2009, Editura Dacia XXI, 2012, scrie MEDIAFAX.

A fost profesoara de limba engleza, editor la Editura Ion Creanga, redactor, sef departament, editorialist, editor senior la cotidianul Curierul national si la revista Cultura.

De asemenea, Cornelia Maria Savu a primit premiul Nicolae Labis pentru poezie, dar si premiul pentru jurnalism cultural al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), premiul pentru jurnalism cultural al Asociatiei Publicatiilor Literare si Editorilor din Romania (APLER) si premiul pentru jurnalism cultural al revistei Tomis.

Citeste si:
A murit mama lui Cătălin Bordea: „Am avut un an greu”
A murit mama lui Cătălin...

Totodata, aceasta a primit distinctia Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiter conferit de presedintele Romaniei si premiul pentru poezie al Asociatiei Scriitorilor Bucuresti pentru volumul "Roman cu sertare", (2005).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.