Romanul "Frumoasele ruine", scris de Jess Walter, care a aparut in colectia "Biblioteca Polirom", fiind disponibil si in editie digitala, va fi lansat sambata, de la ora 13.30, la cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura.

Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura va avea loc de miercuri pana duminica, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

La evenimentul moderat de Bogdan-Alexandru Stanescu vor participa Virginia Costeschi, Cristian Teodorescu si Bedros Horasangian, potrivit reprezentantilor editurii Polirom.

"Frumoasele ruine" este o incursiune plina de surprize in culisele fabricii de vise a filmului hollywoodian, mustind de intrigi perfide, aventuri amoroase si invidii mocnite. Povestea incepe in 1962, in peisajul idilic de pe tarmurile stancoase ale Marii Ligurice, cu intalnirea dintre efemera starleta Dee Moray si italianul Pasquale Tursi, un tanar proprietar de pensiune. Pasquale, indragostit de starleta, afla ca Dee Moray, care parea bolnava de cancer, este de fapt gravida. Acesta pare a fi si motivul pentru care actrita, venita in Italia pentru turnarea filmului "Cleopatra", este indepartata de pe platou de producatorul Michael Deane. Insa povestea lui Dee Moray are mai multe taine, care ies la iveala abia dupa 50 de ani, cand protagonistii de odinioara se reintalnesc in chip surprinzator si ii implica in istoria lor pe tanara asistenta a longevivului Deane si pe un scriitor ratat, dornic sa cucereasca Hollywoodul. Cu un umor dulce-amar si o melancolie contracarata permanent de ironie, Jess Walter urmareste destinele tuturor acestor personaje printr-un sir de povesti ce alcatuiesc un tablou al destinelor umane.

Traducerea din limba engleza a cartii si notele ii apartin Danei Craciun.

Jess Walter, nascut in 1965, este unul dintre autorii prestigiosi ai noii generatii de prozatori americani. Nascut in Spokane, statul Washington, Walter a studiat la Eastern Washington University si a facut cariera in jurnalism, scriind articole, eseuri si cronici pentru The New York Times, The Washington Post si The Boston Globe. Ca scriitor, a publicat pana in prezent sase romane si un volum de povestiri, pentru care a obtinut mai multe premii nationale, care l-au propulsat in atentia criticilor literari si au cucerit un public larg, scrie MEDIAFAX.

Jess Walter a debutat in 2001 cu romanul "Over Tumbled Graves", urmat de "The Land of the Blind" (2003), "Citizen Vince" (2005), "The Zero" (2006), "The Financial Lives of the Poets" (2009) si "Beautiful Ruins" (2012). In 2013 a publicat volumul de proza scurta intitulat "We Live in Water", in care sunt incluse texte aparute in antologii si reviste cu circulatie nationala precum Harper's, Esquire, Playboy, ESPN The Magazine etc. In 2005, prozatorul a primit premiul Edgar Allan Poe pentru cel mai bun roman al anului, cu "Citizen Vince", iar, in 2006, s-a numarat printre finalistii National Book Award, cu "The Zero". Cel mai recent roman al sau, "Beautiful Ruins", a ajuns pe prima pozitie in topul The New York Times si a fost cotat drept una dintre cele mai bune carti ale anului in Esquire, The Washington Post, The New York Times si la National Public Radio. Cartile lui Jess Walter sunt traduse in peste 30 de limbi, cu un succes similar cu cel avut pe plan national. In prezent, autorul traieste in Spokane, in locurile sale natale.

Citeste si:
Autobiografia lui Iohannis, aproximativ 8.000 de exemplare vandute
Autobiografia lui Iohannis,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.