Volumul autobiografic "Pas cu pas", scris de presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a fost besteller absolut la Targul International Gaudeamus - Carte de invatatura, fiind vandut, in cele trei zile in care a fost disponibil la standul editurii Curtea Veche Publishing, in 7.912 exemplare.

Cea de-a XXI-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura a fost una a recordurilor. Bestseller absolut al targului a fost volumul autobiografic "Pas cu pas", scris de Klaus Iohannis, vandut in 7.912 exemplare, informeaza reprezentantii editurii Curtea Veche, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Este un fapt fara precedent in istoria targului ca un titlu sa fie vandut in aproape 8.000 de exemplare. A fost stabilita o stacheta extrem de ridicata pentru toate viitoarele targuri", a declarat Iren Arsene Mate, director Curtea Veche Publishing.

"Presedintele a ales ca instrument de comunicare, si in timpul campaniei electorale, si ulterior, cartea. Alaturi de mesajul transmis direct in prima zi a targului - «cultura ne salveaza!»-, atentia indreptata de Klaus Iohannis catre carte ne da speranta recuperarii distantei dintre noi si restul Europei in ceea ce priveste lectura", a mai declarat Iren Arsene.

Dupa anuntarea rezultatelor alegerilor prezidentiale, pentru Klaus Iohannis, prezenta la Gaudeamus a fost prima aparitie publica intr-un alt context decat cel politic. Lansarea volumului "Pas cu pas" a avut loc pe 19 noiembrie, la standul Curtea Veche Publishing, si a fost urmata de o sesiune de autografe. La eveniment au participat peste 3.500 de persoane si au fost vandute aproximativ 4.000 de volume, epuizandu-se astfel primul tiraj al cartii.

Presedintele ales al Romaniei nu a parasit targul pana nu a oferit autografe tuturor celor care au asteptat rabdatori timp de cateva ore sa il intalneasca, organizatorii fiind nevoiti sa prelungeasca programul cu peste o ora.

Lansarea cartii este considerata un fenomen editorial din punctul de vedere al numarului de participanti la eveniment si al numarului de carti vandute la un targ de profil intr-un interval atat de scurt, mai spun reprezentantii editurii Curtea Veche.

Citeste si:
Andreea Tonciu, reacție neașteptată când a fost întrebată dacă a...
Andreea Tonciu, reacție...

Autobiografia lui Klaus Iohannis a fost disponibila la targ intr-un nou tiraj, incepand din 22 noiembrie, si a primit, pe 23 noiembrie, premiul Gaudeamus pentru cea mai ravnita carte la Gaudeamus 2014, desemnat prin votul publicului. La ridicarea premiului, directorul Curtea Veche Publishing a declarat ca urmeaza o noua editie a volumului "Pas cu pas", care va include detalii din culisele campaniei si prima parte a mandatului de presedinte.

Volumul "Pas cu pas" este disponibil pe www.curteaveche.ro, la pretul de 15 lei.

Targul de carte Gaudeamus s-a incheiat oficial duminica, odata cu decernarea premiilor Gaudeamus - editia XXI.

Gaudeamus 2014: 117.000 de vizitatori, in cinci zile

Targul International Gaudeamus este principala componenta a Programului Lectura, un proiect de anvergura nationala initiat de Radio Romania in 1994, avand ca principal obiectiv sustinerea culturii romanesti prin evenimente expozitionale dedicate cartii si educatiei. Palmaresul celor 20 de ani de existenta, care insumeaza 83 de targuri Gaudeamus, peste 2.300.000 de vizitatori si aproape 8.700 de manifestari organizate in acest cadru, aduce Radio Romania in pozitia de lider in industria evenimentelor de acest tip din Romania, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Citeste si:
Mel B a dezvaluit in autobiografia ei ca a incercat de doua ori sa...
Mel B a dezvaluit in...

Mai multe informatii despre Targul International Gaudeamus se gasesc pe site-ul gaudeamus.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.