Judecatoria Craiova a admis, joi, cererea de eliberare conditionata a fostului primar al Craiovei Antonie Solomon, condamnat in 2013 la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, insa decizia nu este defitiniva.

Cererea de eliberare conditionata a lui Antonie Solomon, incarcerat la Penitenciarul Pelendava, a fost inregistrata, in 5 noiembrie, la Judecatoria Craiova. Joi, magistratii au admis solicitarea de eliberare conditionata a lui Solomon, formulata de reprezentantii unitatii de detentie. Decizia instantei nu este insa definitiva, putand fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

"Admite propunerea de eliberare conditionata formulata de Penitenciarul Pelendava Craiova, privind pe condamnatul Antonie Solomon. Dispune eliberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului nr. 121/2013 emis de Tribunalul Bucuresti, sectia I penala. Cheltuielile judiciare in cuantum de 50 de lei raman in sarcina statului", potrivit sentintei publicate pe site-ul Judecatoriei Craiova, scrie MEDIAFAX.

In septembrie 2013, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie, potrivit unei decizii a instantei supreme. In acelasi caz, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare.

In acest dosar, Antonie Solomon era acuzat ca a primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova. Procesul a inceput la Tribunalul Arges, iar apoi a fost stramutat la Tribunalul Galati, in iulie 2010, si a ajuns la instanta suprema in februarie 2013, dupa ce Solomon a devenit senator. In noiembrie 2013, Senatul a constatat incetarea mandatului de senator a lui Antonie Solomon, incepand din 20 septembrie, cand a fost condamnat la inchisoare.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei intre 2004 si 2012. In 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL si a obtinut al doilea mandat. In anul 2010, Solomon a fost arestat preventiv mai multe luni in dosarul de coruptie in care a fost apoi condamnat, in aceasta perioada el fiind suspendat din functia de primar. La eliberarea din arest, Slomon si-a reluat functia de edil al Craiovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.