Magistratii Tribunalului Constanta au confirmat, vineri, mandatul de arestare pe numele presedintelui suspendat al CJ Constanta Nicusor Constantinescu, in dosarul in care acesta este judecat pentru ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Tribunalul Constanta a judecat, vineri, confirmarea mandatului de arestare preventiva emis in lipsa pe numele lui Nicusor Constantinescu in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal, la sedinta de judecata fiind prezent si primarul Radu Mazare, care a plecat dupa aproximativ o ora, cu ochii in lacrimi, spunand ca este nedrept ceea ce i se intampla lui Nicusor Constantinescu.

Presedintele suspendat al CJ Constanta a sustinut in fata magistratilor ca nu s-a sustras anchetatorilor. "Prezenta mea in Romania reprezinta o dovada si o garantie ca nu m-am ascuns de justitie si de cercetarea penala", a spus Nicusor Constantinescu. El a prezentat tot istoricul sau medical incepand din toamna anului trecut, cand a aparut suspiciunea de cancer la prostata, pana la confirmarea diagnosticului, inceperea tratamentului, problemele medicale aparute si motivul plecarii sale in Turcia, scrie MEDIAFAX.

Constantinescu a afirmat ca cererea de extradare solicitata de catre autoritatile romane a fost respinsa de cele din SUA in jurul datei de 16 octombrie. El a spus ca a dorit sa vina in tara si ca a facut o oprire in Turcia pentru un consult medical la o clinica unde mai fusese in acest an.
Procurorul DNA l-a intrebat pe Nicusor Constantinescu daca a fost in custodia autoritatilor americane, daca a avut montat un dispozitiv pe glezna pentru monitorizarea deplasarilor si daca urma sa fie incarcerat in SUA.

Constantinescu a raspuns negativ la aceste intrebari si l-a acuzat pe procuror ca minte, ridicand tonul si dorind sa arate ca nu are urme pe glezna de la acel dispozitiv, el fiind calmat de catre judecatoare.

Procurorul a depus la dosar documente care arata ca Nicutor Constantinescu a avut montat un asemenea sistem de monitorizare pe glezna si ca pe data de 22 octombrie ar fi urmat sa fie incarcerat intr-un penitenciar american, motivul fiind expirarea vizei in data de 8 octombrie.
Nicusor Constantinescu sustine insa ca viza i-a fost prelungita pana in aprilie 2015 si ca a plecat din SUA pe propria raspundere, ca medicii i-au interzis sa intrerupa tratamentul si sa plece din Statele Unite ale Americii.

Citeste si:
Cu ce lider se întâlnește Vladimir Putin în prima sa vizită în...
Cu ce lider se întâlnește...

Procurorul a cerut confirmarea mandatului de arestare preventiva spunand ca Nicusor Constantinescu a fugit in SUA pentru a se sustrage cercetarilor si ca daca ar fi dovedit buna credinta trebuia sa vina in tara atunci cand a fost emis mandatul de arestare.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, a cerut judecatoarei infirmarea mandatului de arestare preventiva, dar si revocarea masurii arestului preventiv si inlocuirea acestuia cu masura controlului judiciar.

Nicusor Constantinescu a spus, in cuvantul de incheiere, ca doreste sa continue radioterapia, dar ca acest lucru nu poate fi facut in Romania. In sala s-au aflat sotia si fiica sa, dar si primarul Constantei Radu Mazare impreuna cu cei doi frati ai sai, precum si numerosi angajati din Consiliul Judetean si din Primaria Constanta. Radu Mazare a parasit sala dupa aproximativ o ora cu ochii in lacrimi, spunand ca este nedrept ceea ce i se intampla lui Nicusor Constantinescu.

Citeste si:
Mircea Basescu va afla pe 11 septembrie daca va fi eliberat...
Mircea Basescu va afla pe 11...

La final, Nicusor Constantinescu a putut sa-si imbratiseze familia, dar si prietenii, atat presedintele suspendat al CJ Constanta, cat si apropiatii sai avand lacrimi in ochi.

Avocatul lui Nicusor Constantinescu spunea ca acesta se va intoarce la Spitalul Penitenciarului Rahova dupa pronuntarea sentintei. De asemenea, Marius Mocanu a mentionat ca a depus deja o contestatie la decizia de joi a Tribunalului Bucuresti, care a confirmat mandatul de arestare emis pe numele lui Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu, care a revenit joi in tara, a fost dus de la Aeroportul Henri Coanda la Tribunalul Bucuresti. Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.

Citeste si:
Nicusor Constantinescu, catre Ponta: Am fost sacrificat conform...
Nicusor Constantinescu, catre...

Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.