Catalin Voicu a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca ar fi intervenit la conducerea Electrica si Electrica Serv pentru ca o firma sa primeasca preferential contracte, pentru echipamente care aveau adaosuri comerciale pana la 2.490%.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Catalin Voicu, la data faptelor consilier in cadrul Administratiei Prezidentiale - Departamentul Securitatii Nationale si ulterior parlamentar, pentru complicitate la abuz in serviciu.

In acelasi dosar vor fi judecati Nicolae Coroiu, director general al SC Electrica SA la data faptelor, pentru abuz in serviciu, si Petru Andronache, fost director comercial al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova, pentru complicitate la abuz in serviciu, in forma continuata. Andronache executa o pedeapsa de sapte ani de inchisoare, primita in dosarul "Transformatorul", in care a fost judecat si fostul ministru Relu Fenechiu. Procurorii i-au deferit justitiei si pe finul lui Catalin Voicu, Radu Dan Floarea, actionar majoritar la SC Tech Safety SA, si Ion Dumitru Maruta, actionar si administrator al aceleiasi firme, ambii fiind acuzati de complicitate la abuz in serviciu.

In rechizitoriul trimis instantei se arata ca Nicolae Coroiu, in calitate de director general al SC Electrica SA, in perioada 2004-2005, a dat dispozitii functionarilor din subordine, iar Petru Andronache, director comercial al SISE Moldova, a actionat in consecinta, in vederea efectuarii de achizitii publice de echipament individual de protectie si echipament de lucru in valoare totala de 14.750.685 de lei, fara TVA, de la SC Tech Safety SA.

Anchetatorii sustin ca aceste echipamente, a caror achizitie nu era necesara, au fost cumparate la un pret supraevaluat, cu incalcarea prevederile OUG 60/2001 si a regulamentelor interne. Astfel, furnizorul a fost desemnat fara selectie, nefiind organizata nicio procedura de achizitie publica, iar pretul a fost stabilit "potrivit propriilor interese ale furnizorului, acesta fiind mult supraevaluat". Produsele au fost livrate de SC Tech Safety SA in aceeasi perioada, fiind incheiate in acest sens 77 de contracte si emise facturile, care au fost achitate, in mod nelegal, in regim de urgenta, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Maia Sandu și-a anulat programul pentru 9 mai din cauza unor...
Maia Sandu și-a anulat...

Voicu Catalin este acuzat ca, in perioada 2004-2005, folosindu-se de calitatea de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, ar fi intervenit pe langa functionari din Electrica SA si Electrica Serv SA, pentru ca firma Tech Safety SA sa fie favorizata in relatia cu cele doua societati energetice, precum si cu SISE Moldova - SC Servicii Energetice Moldova SA.

"In interventiile sale directe la directorul general al Electrica SA - Coroiu Nicolae si la directorul economic al Electrica Serv SA, inculpatul Voicu Catalin le-a solicitat acestora sa acorde contracte firmei SC Tech Safety SA pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare (Electrica SA, Electrica Serv SA, SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar si la preturi supraevaluate, de la acelasi furnizor", au precizat procurorii.

Citeste si:
Catalin Voicu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare
Catalin Voicu, condamnat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.