Barbatul din Constanta suspectat initial de infectare cu virusul Ebola are malarie si a fost transferat de la Institutul "Matei Bals" la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes".

Reprezentantii Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" au informat conducerea Ministerului Sanatatii ca, in urma investigatiilor medicale, a fost infirmata suspiciunea de infectare cu virusul febrei hemoragice la pacientul transferat, joi noapte, de la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Conform specialistilor, in cazul barbatului s-a stabilit diagnosticul de malarie, a precizat Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.
Pacientul a fost transferat de la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes" in stare critica, dar stabila, a mai aratat MS.

Barbatul suspectat de Ebola, in varsta de 60 de ani, a fost dus joi noapte de la Constanta la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, intrucat avea febra mare si nu se simtea bine, in conditiile in care se intorsese recent din Nigeria. Un prim diagnostic, stabilit la spitalul din Constanta, a fost de malarie, insa pentru a fi facute testele de laborator, a fost transferat in Capitala.

Inainte ca barbatului sa-i fie facute testele, managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca este foarte putin probabil ca acesta sa fie infectat cu Ebola, insa trebuie luate toate masurile de izolare a pacientului, pana cand se va stabili diagnosticul.

"Intrucat a venit din Nigeria, s-a pus si problema ca ar putea avea Ebola. Este, insa, foarte putin probabil sa fie vorba despre acest diagnostic, intrucat Nigeria a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept tara fara Ebola", a spus Cercel. Testele pentru Ebola se fac la Institutul "Matei Bals", unde un etaj este izolat si pregatit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.