Un barbat de 60 de ani din Constanta, care s-a intors recent din Nigeria va fi internat la Institutul "Matei Bals" din Capitala, fiind suspectat de infectare cu virusul Ebola.

Streinu Cercel a precizat, pentru MEDIAFAX, ca barbatul are febra mare si nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanta, de unde a fost trimis la "Matei Bals", urmand sa se stabileasca daca este infectat cu Ebola sau are o alta afectiune.

Potrivit managerului de la "Matei Bals", in prezent este vorba doar de suspiciunea infectarii cu Ebola, insa trebuie luate toate masurile de izolare a pacientului, pana cand se va stabili diagnosticul. "Intrucat a venit din Nigeria, s-a pus si problema ca ar putea avea Ebola. Este, insa, foarte putin probabil sa fie vorba despre acest diagnostic, intrucat Nigeria a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept tara fara Ebola", a mai spus Cercel.

Testele pentru Ebola se fac chiar la Institutul "Matei Bals", unde un etaj este izolat si pregatit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.
Adrian Streinu Cercel a mai precizat ca dupa ce barbatul va fi adus la institut, i se vor face rapid toate testele necesare, iar joi seara va fi facut public diagnosticul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.