Peste 1.000 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura ordinea publica si siguranta spectatorilor ce vor fi prezenti la meciul Steaua - Dinamo, programat, vineri, de la ora 20.30, pe Arena Nationala, in cadrul etapei a XIII-a a Ligii I.

Potrivit unui comunicat remis agentiei MEDIAFAX, accesul spectatorilor in stadion se va face incepand cu ora 18.00 numai pe baza de bilete sau invitatii. Accesul suporterilor echipei Steaua se va face prin intrarile situate pe Bulevardul Basarabia si Strada Mr. Coravu, in timp ce intrarea din Bulevardul Pierre de Coubertin va fi rezervata doar suporterilor echipei Dinamo.

Jandarmeria Capitalei informeaza suporterii ca legislatia in vigoare interzice persoanelor fizice detinerea, folosirea sau efectuarea oricaror operatiuni cu materiale pirotehnice asadar, spectatorii nu au voie sa detina sau sa introduca in stadion astfel de obiecte.

Spectatorilor le este interzis sa ocupe alte locuri decat cele prevazute pe documentele de acces, precum si refuzul eliberarii acestora la avertismentul verbal al reprezentantilor societatii specializate de protectie si paza sau al fortelor de ordine. De asemenea, este interzisa afisarea de inscriptii care incita la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta.

Intrarea in stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza cu agenti ai societatii de paza si protectie contractata de organizator.

La acest meci, Jandarmeria Capitalei deruleaza un program educativ-preventiv intitulat "Invitatie la Fair-Play", care are ca scop informarea suporterilor si prevenirea comportamentelor violente cu ocazia manifestarilor sportive. Astfel, jandarmii vor distribui 10.000 de pliante informative pentru suporterii celor doua echipe, iar in cadrul Arenei Nationale vor fi afisate cinci bannere cu mesajele actiunii. De asemenea, pe monitoarele din peste 500 de mijloace de transport ale RATB, pe reteaua de panouri publicitare stradale si pe monitoarele Arenei Nationale va fi difuzat un spot cu "Invitatie la Fair Play".

Actiunea de vineri este parte a unui plan de colaborare pe care Jandarmeria Capitalei l-a semnat cu noua parteneri: Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Directia pentru Tineret si Sport a Municipiului Bucuresti, Regia Autonoma de Transport Bucuresti, Federatia Romana de Fotbal, Liga Profesionista de Fotbal, FC Steaua Bucuresti, FC Dinamo Bucuresti si FC Rapid Bucuresti.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.