Directorul Cai Ferate Galati, Laurentiu Seceleanu, a fost ridicat, marti, de procurorii DNA, in urma perchezitiilor facute la locuinta sa si la sediul institutiei pe care o conduce, in dosarul privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2012-2014, in care au avut loc descinderi si la CFR.

Perchezitiile facute in judetul Galati de procurorii anticoruptie au vizat sediul Sucursalei Cai Ferate Galati si locuinta directorului institutiei, Laurentiu Seceleanu. In urma descinderilor, Seceleanu a fost ridicat de anchetatori si urmeaza sa fie dus la sediul DNA Cluj, pentru audieri.

La sediul DNA Cluj au ajuns pentru audieri fostul director economic al Transferoviar Grup - Sucursala Cluj Dalia Buga si directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihut. Dalia Buga, care fusese ridicata marti dimineata de anchetatori de la sediul Transferoviar Grup Cluj, a parasit sediul DNA Cluj dupa mai bine de patru ore de audieri, fara a face declaratii. Georgel Mihut a fost adus la DNA in jurul orei 14.30.

Tot la DNA Cluj ar urma sa ajunga omul de afaceri Calin Mitica, cel care controleaza societatile Transferoviar Grup si Remarul 16 Februarie.

"Voi veni la DNA Cluj, nu am de ce sa ma sustrag, pentru ca eu am mai fost anchetat tot de DNA, timp de sapte ani, si am fost achitat. Aceasta actiune a procurorilor DNA survine dupa ce cei de la concurenta mi-au facut denunturi - Astra Vagoane, fiind nemultumiti ca eu am castigat toate licitatiile la jumatate din pretul ofertat. Acest pret pe care eu il ofer la licitatii nu doar ca este cel real al pietei, ci am si profit de sapte la suta. M-am asteptat la aceasta actiune a DNA deoarece in urma cu o luna cei de la concurenta m-au amenintat cu plangeri penale", a declarat, pentru MEDIAFAX, Calin Mitica.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Cluj au facut, marti, 22 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Cluj si Galati, fiind vizate si sediile CFR Calatori, CFR Marfa, SC Transferoviar - punctul de lucru din Bucuresti si Remarul 16 Februarie, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie comise in perioada 2012-2014.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Potrivit unor documente ale procurorilor anticoruptie omul de afaceri Mitica Calin, cel care a infiintat Transferoviar Grup SA, a constituit un grup infractional organizat, impreuna cu directorul general al societatii, Kinga Madarasan, si cu Adriian Stefan, director al SC Remarul 16 Februarie la data faptelor, urmarind sa corupa functionari publici cu functii de conducere din cadrul unor structuri subordonate CFR SA, din CFR Calatori SA si din Societatea Nationala a Sarii Salrom SA, pentru a obtine contracte pentru cele doua firme pe care le controla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.