Procurorii DNA de la Brasov au preluat si vor ancheta, in cadrul dosarului retrocedarilor, cazul legat de discutiile in care Viorel Hrebenciuc si Dan Sova puneau problema modificarii unor legi, astfel incat sa se evite o condamnare a fostului deputat, au declarat surse judiciare.

Astfel, o parte din noul dosar al lui Hrebenciuc, in care acesta este urmarit penal alaturi de Sova, nu va mai fi instrumentata de structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie, ci de structura brasoveana, potrivit surselor citate. Mai exact, la cauza retrocedarilor de paduri a fost conexata si partea din noul dosar al lui Viorel Hrebenciuc legata de discutiile acestuia cu Dan Sova, scrie MEDIAFAX.

Potrivit acelorasi surse, segmentul de dosar ce priveste infractiuni care ar fi fost comise de fostul deputat cu ajutorul fostului sef al SPP Dumitru Iliescu raman sa fie cercetate in continuare de structura centrala a DNA.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost retinut, marti, de DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor, si va fi dus la instanta suprema, cu propunerea de arestare preventiva. El si-a dat demisia din Parlament dupa ce DNA a cerut aviz pentru incuviintarea masurilor preventive.

Hrebenciuc este urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In acelasi dosar, fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, si Paltin Gheorghe Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare de padure care ar fi fost retrocedate ilegal, au fost arestati preventiv, in urma unei decizii de vineri a instantei supreme. Tot in cauza retrocedarilor este cercetat deputatul PSD Ioan Adam, pentru care, de asemenea, DNA a cerut aviz privind retinerea si arestarea preventiva.

Pe de alta parte, Viorel Hrebenciuc este urmarit penal, tot de DNA, intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.

Citeste si:
Analiză făcută din birou. Un salariu de 1.400 de lei, suficient...
Analiză făcută din birou. Un...

In acest dosar sunt urmariti penal si senatorul PSD Dan Sova, pentru trafic de influenta, si fostul sef al SPP Dumitru Iliescu, prin intermediul caruia Viorel Hrebenciuc ar fi aflat ca este interceptat. Iliescu este acuzat de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si cumparare de influenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.