Un barbat reintors in Romania dupa ce a lucrat in Africa, intr- zona in care exista cazuri de imbolnaviri de Ebola este monitorizat de catre autoritatile sanitare din judetul Alba.

Seful Directiei de Sanatate Publica Alba, dr. Horia Timis, a declarat ca autoritatile sanitare monitorizeaza un barbat din judet care s-a intors recent dupa o calatorie in Sierra Leone, unde a avut un contract de munca si a lucrat o perioada de timp. Horia Timis a spus ca barbatul va fi monitorizat pe o perioada de 21 de zile in cadrul unei proceduri standard impuse de Ministerul Sanatatii.

"Este o procedura standard a Ministerului Sanatatii transmisa catre directiile de sanatate prin care se monitorizeaza orice persoana care a venit din excursie, din vacanta sau interes de serviciu din zonele critice cu Ebola. Tot ceea ce face Directia de Sanatate Publica Alba prin departamentul de epidemiologie este sa monitorizeze timp de 21 de zile aceste persoane, temperatura sau alte simptome. Nu sunt probleme si nu exista probleme deocamdata din punctul nostru de vedere”, a spus Timis.

Barbatul nu este internat, ci doar monitorizat de catre autoritatile medicale si i se masoara temperatura, urmarindu-se daca prezinta posibile simptome de imbolnavire. Vineri, Ministerul Afacerilor Externe anunta ca datele de atunci indicau posibila prezenta a sase cetateni romani in Sierra Leone, care si-au suspendat contractele de munca cu Alro Slatina, adaugand ca aceasta firma nu are in prezent personal delegat sau detasat in acest stat afectat de epidemia de Ebola, scrie MEDIAFAX.

"In continuarea comunicarii anterioare referitoare la posibila prezenta in Sierra Leone a unui grup de 5 cetateni romani care si-au suspendat contractele de munca cu Alro Slatina, Ministerul Afacerilor Externe confirma ca acestia se afla pe teritoriul Sierra Leone. Totodata, in urma verificarii existentei grupului a fost identificat si un al saselea cetatean roman care nu a lucrat la compania Alro Slatina. Centrala MAE a luat legatura si va mentine o legatura constanta cu grupul de 6 cetateni romani, cu precizarea ca acestia au o stare de sanatate buna", se arata intr-un comunicat transmis de MAE.

Citeste si:
Incetarea epidemiei de Ebola in Liberia si Africa de Vest, anuntata...
Incetarea epidemiei de Ebola...

Ministerul preciza ca in cadrul convorbirilor purtate cu cetatenii romani "a rezultat ca nu doresc sa revina in Romania, desfasurandu-si activitatea in conditii normale, la o alta companie".

"S-a convenit mentinerea unui contact permanent cu acest grup, MAE adresand rugamintea ferma de a fi informat, in avans, cu privire la o eventuala decizie de revenire in Romania sau de relocare intr-o alta zona", adauga sursa citata. Tot vineri, Alro anunta ca niciun angajat al sau sau al subsidiarelor sale din Romania nu mai lucreaza la minele companiei din Sierra Leone, dar ca cinci romani carora li s-au suspendat contractele de munca la cerere se aflau inca in acest stat afectat de epidemia de Ebola.

Sierra Leone, fosta colonie britanica, este una dintre cele trei tari din Africa de Vest care sunt cele mai afectate de epidemia de Ebola, impreuna cu Liberia si Guineea.

Citeste si:
Se schimbă cursul războiului? Israelul, acuzat de genocid de Africa...
Se schimbă cursul războiului?...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.