Scurtmetrajul "Par/ Poils" (Belgia, 2013), regizat de Delphine Hermans, a castigat marele trofeu al Festivalului International de Film de Animatie Anim'est, a carui a noua editie se desfasoara in perioada 3 - 12 octombrie, in Bucuresti.

Cea de-a noua editie a festivalului de film de animatie Anim'est ajunge la final si si-a ales castigatorii. Acestia au fost anuntati la gala care a avut loc sambata seara, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti.

La aceasta editie Anim'est au fost prezentate filme de animatie din peste 60 de tari, dintre care au fost alesi castigatorii. Inainte de prezentarea filmelor castigatoare, au fost proiectate cateva imagini de la editia de anul acesta a festivalului Anim'est, precum si de la cele doua workshop-uri desfasurate in timpul evenimentului.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj pentru copii a fost castigat de "SuperBot - sub lupa totul e mai mare" (Argentina, 2013), regizat de Pablo Alberto Díaz si Gervasio Rodriguez Traverso. De asemenea, a fost acordat premiul publicului, pentru animatia "Oh My Dog!" (Belgia, 2013), regizata de Chloé Alliez.

Totodata, cel mai bun clip publicitar a fost desemnat "Rugby Bugs FMX" (Germania, 2013), regizat de Matthias Bäuerle, Fabian Fricke, Emanuel Fuchs, Martin Lapp si Carl Schröter, iar cel mai bun videoclip a fost ales "«Tharsis Sleeps» Throne" (Marea Britanie, 2014), regizat de Nicos Livesey si Tom Bunker. La aceasta editie Anim'est, cel mai bun film romanesc a fost ales "Pui de somn/ Baby Nap" (Romania, 2014), regizat de Paul Muresan.

La gala de la Cinema Elvira Popescu a fost anuntat si premiul pentru cel mai bun film din sectiunea Balkanimation, care a fost castigat de "O zi obisnuita/ Običan dan" (Serbia, 2013), regizat de Vuk Palibrk.

De asemenea, a fost acordata o mentiune pentru film studentesc, care a revenit filmului "Un barbat incredibil de elastic/ Nieprawdopodobnie elastyczny człowiek" (Polonia, 2013), regizat de Karolina Specht, iar premiul pentru cel mai bun film studentesc a fost castigat de "Oameni mici cu palarie/ Small People with Hats" (Marea Britanie, 2014), regizat de Sarina Nihei.

Citeste si:
Cum a devenit cunoscută suedeza Loreen, câștigătoarea Eurovision 2023
Cum a devenit cunoscută...

Premiul pentru cel mai bun lungmetraj a fost acordat filmului "Baiatul si lumea/ O Menino et o Mundo" (Brazilia, 2013), regizat de Alê Abreu, iar o mentiune pentru scurtmetraj a fost castigata de "Prima toamna/ Premier automne" (Franta, 2013), regizat de Carlos De Carvalho si Aude Danset, in timp ce premiul pentru cel mai bun scurtmetraj a fost castigat de "Copilul vadit/ The Obvious Child" (Marea Britanie, 2013), regizat de Stephen Irwin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.