ICCJ a respins cererea primarului Radu Mazare de ridicare a masurii controlului judiciar in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern pentru ca acesta sa castige contractul privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

"Respinge cererea formulata de inculpatul Mazare Radu Stefan de revocare a masurii preventive a controlului judiciar dispusa prin incheierea nr. 337 din 09.04.2014 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala in dosarul nr. 1513/1/2014", se arata in decizia luata marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie, scrie MEDIAFAX.

Primarul Radu Mazare trebuie astfel sa respecte in continuare toate obligatiile care i-au fost impuse prin masura controlului judiciar, respectiv: sa se prezinte la procurori, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta ori de cate ori este chemat; sa anunte daca isi schimba locuinta; sa se prezinte la Politia Municipiului Constanta in zilele stabilite in programul de supraveghere sau cand este chemat; sa nu paraseasca tara.

Cererea lui Radu Mazare trebuia sa se judece luni, insa ICCJ a stabilit un nou termen pentru marti, dupa ce magistratul Rodica Cosma, careia ii fusese repartizat dosarul, s-a abtinut sa judece, pe motiv ca tot ea a respins anterior propunerea procurorilor DNA de arestare a primarului Constantei, in dosarul in care este cercetat pentru luare de mita privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda". Astfel, dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt judecator, care marti a dat o decizie in aceasta cauza.

Edilul a declarat luni, la intrarea in sediul ICCJ, ca intentioneaza sa dea in judecata statul roman si sa ceara daune pentru ca anchetatorii l-au bagat "la beci" folosind "peste limitele legale" documente cerute de la autoritatile din Liechtenstein.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.