Un nou martor in cazul accidentului provocat duminica de un sofer roman s-a prezentat luni seara la politie, precizand ca era pasager in camionul care a lovit zeci de masini pe autostrada Egnatia, in nordul Greciei, omorand cinci persoane.

Potrivit postului de televiziune Skai, barbatul, a carui identitate nu a fost data publicitatii, a vorbit cu localnici dintr-un sat aflat in apropiere de locul accidentului si i-a intrebat unde este cea mai apropiata sectie de politie. El pare sa fi suferit rani usoare in accident, precizeaza Skai, fara a furniza alte detalii. Autoritatile elene nu erau la curent cu privire la prezenta unei a doua persoane in camion, scrie MEDIAFAX.

Soferul roman de TIR, in varsta de 39 de ani, este acuzat ca a pierdut controlul vehiculului pe autostrada Egnatia, intre orasele Veria si Salonic, lovind peste 30 de masini stationate din cauza unor lucrari pe carosabil. Patru persoane au murit in coliziunile multiple care au avut loc, iar a cincea a decedat ulterior la un spital in Salonic. Aproximativ 30 de persoane au fost ranite in accident, inclusiv doi copii, care se aflau in stare critica luni.

[VIDEO] Accident TRAGIC in Grecia! Un sofer roman a provocat moartea a cinci persoane

Soferul TIR-ului a afirmat in depozitia initiala ca i-au cedat franele, pe o portiune de panta, in coborare, a drumului, si ca nu a reusit sa reia controlul asupra vehiculului. El a fost audiat, luni, de magistrati si o noua sedinta este programata pentru joi, timp in care cetateanul roman ramane in custodia autoritatilor elene.

"La data de 6 octombrie 2014, a avut loc audierea mai multor persoane implicate in accidentul rutier produs duminica, 5 octombrie 2014, pe autostrada Egnathia, din nordul Greciei, in care a fost implicat un autocamion inmatriculat in Romania. Cetateanul roman, sofer al autocamionului inmatriculat in Romania, a fost adus de politie la sediul tribunalului competent, fiind audiat de magistrati. Pe parcursul audierilor, cetateanul roman a fost asistat de un avocat ales, precum si de un traducator autorizat. Soferul este acuzat de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa", se arata intr-un comunicat transmis luni seara de MAE.

Autoritatile elene l-au inculpat pentru omor din culpa si pe administratorul firmei care efectua lucrari pe autostrada, suspectul urmand sa fie audiat marti de magistrati.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.