Un autocamion condus de un roman a lovit mai multe autoturisme pe o autostrada in apropiere de Salonic, iar 5 persoane din autoturismele lovite au decedat, si 30 de persoane sunt ranite.

Site-ul Novinite.com scria duminica, citand postul public de radio bulgar, ca TIR-ul condus de roman era inmatriculat in Bulgaria si nu a oprit la semnalele politistilor, lovind masinile stationate intr-o zona cu restrictii de circulatie, ca urmare a efectuarii unor lucrari pe carosabil.

In cursul interogatoriului, soferul a declarat ca a vazut semanele de avertizare si doi barbati cu steaguri care dirijau vehiculele, dar ca nu a putut sa reduca viteza, potrivit To Vima. In contextul in care camionul era incarcat cu 19 tone de marfa, iar drumul pe care s-a produs accidentul se afla in panta, impactul a fost deosebit de puternic, precizeaza publicatia.

Politia si pompierii au intervenit imediat. Pompieri au recuperat patru cadavre din masini avariate - doua femei in varsta de 53 de ani, un barbat in varsta de 42 de ani si inca un barbat a carui varsta nu a fost confirmata inca.

Alt barbat, care a fost ranit grav in accident, a murit din cauza ranilor, in timpul unei interventii chirurgicale, duminica, potrivit site-ului ziarului. Aproximativ 30 de persoane au fost ranite in accident si au fost transportate la spitale din zona, cu ambulante ori masini proprietate privata. Printre persoanle ranite grav se afla si doi copii, unul in varsta de sase luni, iar altul in varsta de un an si jumatate, potrivit publicatiei.

Comandantul Brigazii de Pompieri din Macedonia centrala Chrysanthos Athanasopoulos a anuntat ca un vehicul si camionul implicat in accident au luat foc. Pompierii nu au putut sa-l salveze pe sofer, ale carui ramasite au fost recuperate ulterior. Politia l-a arestat pe sofer, dar si pe managerul firmei pentru care lucreaza, in varsta de 42 de ani, pentru omor din culpa. Cei doi urmeaza sa fie audiati de catre Procuratura din Veria, scrie publicatia fara sa faca alte precizari.

"Consulatul General al Romaniei la Salonic s-a sesizat cu privire la producerea unui accident rutier in apropierea orasului Salonic, pe autostrada ce face legatura intre orasele Salonic si Veria, cu o posibila implicare a unui autocamion inmatriculat in Romania"
, precizeaza MAE cu privire la accidentul din nordul Greciei, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Ministerul adauga ca oficiul consular a intreprins demersurile legale pe langa autoritatile elene, in vederea obtinerii unor informatii certe, in regim de urgenta, cu privire la circumstantele producerii accidentului, cat si pentru confirmarea existentei unui autovehicul inmatriculat in Romania implicat in accident.

"In paralel cu demersul initiat, o echipa a Consulatului General al Romaniei la Salonic s-a deplasat, de urgenta, la locul accidentului. Conform primelor informatii obtinute inclusiv pe cale politieneasca, un autocamion la volanul caruia se afla un cetatean roman a lovit mai multe autoturisme stationate intr-o zona cu restrictii de circulatie, ca urmare a efectuarii unor lucrari pe carosabil. In urma accidentului, 4 persoane aflate in autoturismele lovite au decedat, 4 persoane sunt ranite grav si sunt peste 20 de cetateni raniti usor. Din cauza caracterului recent al accidentului, nu rezulta, inca, decesul sau ranirea vreunui cetatean roman, insa cercetarile sunt in plina desfasurare, urmand sa fie stabilite ulterior identitatile certe ale tuturor victimelor", precizeaza MAE.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Ministerul mentioneaza ca soferul autocamionului, cetatean roman, a fost retinut si se afla la dispozitia autoritatilor elene.

Potrivit agentiei de stat Athens-Macedonia News Agency, tirul, care venea dinspre orasul Veria si se deplasa cu viteza, a lovit aproximativ 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, pe autostrada Egnatia, in nordul Greciei. Cel putin unul dintre vehicule a luat foc in urma impactului, produs in jurul orei 10.30.

Soferul tirului ar fi fugit de la locul accidentului, dar a fost ulterior arestat de politie, care l-a gasit ascuns pe un camp din apropiere. Acesta a fost identificat drept un cetatean roman si este retinut pentru interogatoriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.