George Dumitru, tanarul care care a provacat intentionat un accident pe DN1 in care au murit cinci oameni, lucrase pe vase de croaziera in ultimii ani.


Tanarul, in varsta de 28 de ani, din Bucuresti, lucrase in ultimii ani pe vase de croaziera si vazuse aproape intreaga lume, spun membrii familiei si apropiati ai acestuia. De altfel, pe contul sau de Facebook, tanarul a postat in ultimii trei ani sute de fotografii din destinatii precum Brazilia, Polul Nord, Italia, Grecia, Turcia. In aceste zile, tanarul era in concediu acasa, iar vecinii sai din Bucuresti spun ca saptamana trecuta l-au vazut cu prietena lui si ca cei doi nu pareau sa aiba probleme.

Sambata dupa-amiaza, tanarul a postat pe contul sau de pe reteaua de socializare mesajul prin care lasa sa se inteleaga ca va face un gest extrem, mesajul fiind postat din judetul Prahova, dintr-o localitate apropiata locului accidentului. Familia sa care a vazut mesajul a intrat in alerta si a incercat sa il contacteze pe barbat, insa acesta isi inchisese telefonul, spun membrii familiei.

Ultima excursie

Potrivit acestora, se pare ca, dupa ce a postat acest mesaj, George Dumitru a plecat catre munte, iar cand a provocat accidentul se intorcea dinspre Brasov, informeaza MEDIAFAX.

Conform datelor furnizate de Politia Prahova, in autoturismul BMW care circula regulamentar si care a fost izbit violent de masina barbatului se aflau un barbat din Campina, in varsta de 44 de ani, impreuna cu fiul sau in varsta de 12 ani, care locuiau in comuna Banesti, langa Campina. Cu cei doi se mai aflau in masina un prieten al soferului, in varsta de 40 de ani si doua femei, in varsta de 38 si 19 ani. Cunoscuti ai acestora spun ca cei cinci se intorceau de la pescuit si mai aveau cativa kilometri pana acasa. Gestul lui George Dumitru a provocat numeroase reactii pe internet, zeci de persoane postand comentarii la mesajul prin care cel care a provocat accidentul anunta ca pleaca "intr-o lume mai buna" si isi cerea iertare in fata lui Dumnezeu pentru "ceea ce face".

Multi dintre cei care au comentat gestul acestuia se declara revoltati. "Doar Dumnezeu ne poate judeca. Dar ceea ce a facut acest inconstient este revoltator. A curmat cinci vieti nevinovate. Ce vina aveau ei? Dumnezeu sa-i ierte!" este unul dintre comentarii.

O femeie care sustine ca la scurt timp de la producerea accidentului a trecut pe DN 1 arata ca la locul accidentului a fost "un adevarat carnagiu", ea spunand ca imaginile "socante" pe care le-a vazut o vor urmari mult timp.

"Din nefericire, am ajuns in acel loc la cateva minute de la producerea accidentului. Un adevarat carnagiu, imagini socante care ma vor marca mult timp de acum inainte. Multe vieti curmate din cauza unui inconstient indragostit care putea sa-si curme viata in cu totul alt mod. De ce sa plateasca atatia oameni pentru deceptia lui in dragoste? Cu ce au gresit acesti oameni? Am petrecut ieri o zi frumoasa alaturi de familia mea, in Sinaia, dar din pacate aceasta zi s-a terminat in momentul cand am ajuns la fata locului. Imi pun neincetat intrebarea: daca era masina noastra in locul celei accidentate? Daca eram acolo cu cateva momente mai devreme? Daca...daca... Nu pot decat sa-i multumesc bunului Dumnezeu ca a avut grija de noi, dar in acelasi timp nu pot sa nu ma gandesc la familiile celor in cauza. Dumnezeu sa le dea putere sa treaca peste aceasta tragedie si sa lumineze, in fiecare zi, mintile celor care se urca la volan. Dumnezeu sa-I odihneasca in pace!!!!", a scris femeia.
Citeste si:
Liviu Puștiu, alături de Jador după ce și-a anunțat retragerea din...
Liviu Puștiu, alături de...

De asemenea, sunt si oameni care atrag atentia asupra pericolului pe care il reprezinta depresia: "In urma acestui mesaj au murit 6 persoane. George Dumitru, care s-a sinucis aseara, intrand pe contrasens si omorand alte 5 persoane (dintre care 2 copii), care erau in cealalta masina. Doamne fereste de depresie! In Romania e o mentalitate gresita, si anume rusinea de a merge la psiholog. Din pacate, se ajunge la aceste rezultate. Dumnezeu sa-i ierte!".

Prietenii tanarului se arata socati de gestul acestuia si transmit mesaje de condoleante familiei sale: "Prieten drag, cu tine am inceput copilaria, cu tine am mancat, am dormit, am ras, am plans, pot spune ca am facut aproape tot impreuna si sincer ma gandeam ca vom merge la nuntile noastre si ca vom plimba copiii in parc, insa.... mi-e greu sa cred ca nu mai esti. Ai ales sa ne parasesti pe toti brusc, fara a ne spune durerea ta pe care acum ai impartit-o in atatea suflete care nu erau pregatite de o asa suferinta si pierdere. Nu o sa te uit niciodata. Dumnezeu sa te ierte".

Accidentul a avut loc sambata seara, pe Drumul National 1, la kilometrul 81, la iesirea din Ploiesti spre Brasov.

Conform reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, vina pentru producerea accidentului apartine tanarului de 28 de ani, care conducea un autoturism Proton si care a intrat pe contrasens, unde a lovit autoturismul BMW X3 in care se aflau cele cinci persoane.
Citeste si:
Adriana Trandafir, pe punctul de a se sinucide. Ce a adus-o în...
Adriana Trandafir, pe punctul...

Reprezentanti ai Serviciului de Ambulanta Prahova care au intervenit la locul accidentului in urma unui apel la 112 au afirmat ca niciunul dintre cei sase nu a avut nicio sansa de supravietuire. "In momentul in care au ajuns ambulantele acolo era un adevarat carnagiu", a declarat unul dintre medicii de la Ambulanta Prahova, precizand ca a fost nevoie de cateva zeci de minute pentru ca cele sase victime sa fie scoase dintre fiarele masinilor strivite.

Principala ipoteza luata in calcul de anchetatori este ca tanarul ar fi incercat sa se sinucida, intrand cu masina pe contrasens, insa cercetarile in acest caz continua. Ipoteza a fost conturata dupa ce George Dumitru a lasat pe contul sau de Facebook mesajul prin care isi adio de la cunoscuti.

"Aveti grija de voi prieteni, amici, cunostinte! Eu plec intr-o lume mai buna si aveti grija pe cine iubiti sa nu patiti la fel ca mine! Va iubesc pe toti! Iarta-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar asa nu mai rezist sa traiesc", este mesajul postat de barbat pe contul sau de Facebook, mesaj care insoteste trei fotografii ce reprezinta un colaj de imagini in care apare alaturi de o tanara. Una dintre fotografiile postate pe reteaua de socializare se gasea in masina barbatului in momentul in care a avut loc accidentul.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.