Adrian Sobaru a fost dus de politisti, joi, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi audiat, urmand ca procurorii sa decida daca vor cere instantei arestarea lui preventiva sau daca va fi cercetat sub control judiciar.

Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost retinut miercuri seara de catre politisti, pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului.

Politistii l-au adus joi dimineata pe Sobaru din arest la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1, unde va da o declaratie in fata procurorilor. La finalul audierilor, procurorii vor decide daca vor cere instantei sa emita un mandat de arestare pe numele lui Sobaru sau daca acesta va fi pus in libertate, dupa expirarea ordonantei de retinere emisa miercuri, pentru 24 de ore, scrie MEDIAFAX.

La intrarea in sediul Parchetului, Adrian Sobaru nu a facut nicio declaratie. Avocatul acestuia a venit la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 pentru a fi prezent la audieri.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care in 2010 s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, a intrat miercuri cu masina in poarta de la Palatul Victoria. Dupa ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cateva zeci de metri.

Ulterior, Sobaru a fost imobilizat de jandarmi si dus la Sectia 1. El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Va place cum arata tara asta?", dupa cum au relatat martorii incidentului. Politistii l-au audiat mai multe ore si au emis pe numele lui ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Potrivit Politiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intentie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului Romaniei.

"Mentionam faptul ca acesta nu prezenta leziuni, detine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personala. Barbatul a fost audiat de politisti pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisa ordonanta de retinere pentru comiterea infractiunilor de distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice", a precizat Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Reprezentantii TVR au declarat ca Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare in cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Romane, se afla in afara programului de lucru in timpul incidentului de la Guvern in care a fost implicat. "La fel ca si ceilalti angajati ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fractionat si, conform programarii, era in timpul liber", au mai spus reprezentantii televiziunii romane. TVR nu a precizat daca va lua masuri in ceea ce il priveste pe Sobaru, avand in vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.