Presedintele-director general al SRTv, Stelian Tanase a declarat ca salariile "varfurilor" din TVR sunt barate la 70 de milioane de lei.

Stelian Tanase a fost audiat, miercuri, in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor, in contextul in care afirmatiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de intrebare asupra a ceea ce se intampla in institutia pe care o conduce", dupa cum a declarat la inceputul audierilor Gigel Stirbu, presedintele Comisiei.

Deputatul PSD Florin Paslaru l-a intrebat pe Stelian Tanase care este salariul mediu al unui salariat in televiziune si cat primesc "varfurile, vedetele din televiziune". "Ma uit la televizor, vad anumite emisiuni cu anumite vedete sau colaboratori. Aud ca salariile sunt foarte mari, de la 3.000 pana la 10.000 de euro, si ratingul nu a crescut", a spus Paslaru, potrivit MEDIAFAX.

"Salariile varfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, in medie, de 2.000 de euro, cu una sau doua exceptii care sunt mai mari sau au formule de plata in care noi nu putem sa numaram cuantumul, cum este contractul lui Moise Guran, care e de patru ani la noi. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum sunt ale lui Cornel Nistorescu, dar nu am voie sa spun public cat primeste, pentru ca este un contract confidential", a spus Stelian Tanase.

El a mai atras atentia ca sunt vedete care primesc venituri de la TVR, insa acesti bani includ si costurile de productie. "Cum erau si salariile celor doua vedete feminine care au starnit atat scandal in presa. Sunt si costuri de productie (...) cu banii respectivi trebuie sa acopere multe costuri din productia respectiva", a spus Tanase. Stelian Tanase a sustinut insa ca el nu negociaza direct salariile colaboratorilor TVR, iar daca ar fi facut acest lucru ar fi fost "mai drastic".

Citeste si:
Orban: „Obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor”
Orban despre veniturile...

"Eu nu negociez aceste salarii niciodata. Aceste salarii se negociaza de catre producatorul general (Cristian Zgabercea, n.r.), conform unei intelegeri. Este treaba lui, pentru ca el poate sa calculeze costuri. Eu nu am nici competenta si nici nu doresc sa ma amestec in asemenea detalii. Stiu ca mi s-a facut acuzatia ca mi-am adus prietenii. Intamplator sunt prieten cu toti primii o suta de jurnalisti din Romania si dintre ei am selectionat cativa, care cred eu ca ar putea sa faca televiziune, dar eu nu negociez si n-am negociat niciun salariu. N-am rostit nicio suma fata de nimeni. S-a intamplat ca partenerul invitat la discutii sa ceara o suma in fata mea, dar l-am trimis sa-si negocieze contractul in alta parte", a afirmat Stelian Tanase.

De asemenea, el a amintit ca Comitetul Director al TVR a propus Consiliului de Administratie al institutiei reducerea timpului de lucru si implicit a veniturilor angajatilor, pentru ca televiziunea publica sa faca economii. "Aceasta masura a fost respinsa de catre CA, neoferindu-mi o masura alternativa. Eu am propus taierea corespunzatoare a salariilor incepand cu salariul meu. Eu sunt pe salariul predecesorilor mei, cand am venit in televiziune nu mi-am marit salariul cu niciun euro. Si nici nu am de gand s-o fac", a spus Stelian Tanase. El nu a precizat ce salariu primeste, insa a precizat ca "este foarte mic". "Inainte sa ajung in TVR, veniturile mele erau de patru-cinci ori mai mari. Deci nu sunt atat de mari salariile cum va imaginati", le-a mai spus Stelian Tanase parlamentarilor din Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.