Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie este acuzat de luare de mita si instigare la fals intelectual, fiind suspectat ca a primit 850 de euro de la o persoana, pentru a o ajuta sa se inscrie la Facultatea de Teologie din Constanta, potrivit DNA.

DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca Teodosie Petrescu, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Univesitatea"Ovidius" Constanta si arhiepiscop al Tomisului, este urmarit penal pentru luare de mita si instigare la fals intelectual. In acelasi dosar este urmarit penal si Bogdan Florin Chiriluta, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului, pentru complicitate la luare de mita.

Procurorii le-au adus la cunostinta, vineri, celor doi acuzatiile si le-au spus ca au calitatea de suspect in acest dosar, scrie MEDIAFAX.

Potrivit procurorilor, in luna martie 2009, Teodosie Petrescu, decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul Univesitatii "Ovidius" Constanta si arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoana, denuntatoare in cauza, suma de 850 de euro, prin intermediul lui Bogdan Florin Chiriluta, precum si promisiunea unui imprumut de 5.000 de euro. IPS Teodosie ar fi promis, in schimbul banilor, ca il va ajuta pe denuntator sa se inscrie ca student la Facultatea de Teologie si apoi sa fie hirotonisit ca preot, sustin procurorii.

"Totodata, suspectul Petrescu Teodosie i-a cerut unei persoane din anturajul sau sa intocmeasca o recomandare si o comunicare antedatate, cu data 10.09.2008, necesare pentru inscrierea persoanei denuntatoare la cursurile facultatii, in sesiunea septembrie 2008, iar persoana care a redactat actele a primit, in schimbul acestor servicii, suma de 400 de lei si o sticla de bautura alcoolica", a precizat DNA.

Procurorii au mai aratat ca in aceasta cauza se fac acte de urmarire penala si fata de o alta persoana.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, la iesirea de la DNA, ca a fost audiat in dosarul in care a mai fost cercetat pentru ca ar fi luat mita de la un reporter ca sa il ajute sa se inscrie, in 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea "Ovidius" din Constanta. Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat ca IPS Teodosie nu este vinovat, insa anchetatorii au stabilit ca exista date si indicii noi in acel dosar, care au dus la infirmarea solutiei initiale si la redeschiderea cauzei.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.