Politistii fac, vineri, 31 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Buzau, Dambovita si Sibiu, la persoane si firme din domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale suspectate de evaziune si spalare de bani, prejudicul fiind estimat la doua milioane de euro.

Anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucuresti, fac cercetari in acest caz si pun in executare 25 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane suspectate ca subcontractau lucrari unor firme fictive si inregistrau achizitii nereale, apoi transferau sume mari de bani in conturile mai multor societati de tip "fantoma", de unde ii retrageau, scrie MEDIAFAX.

Primaria Voluntari este vizata de aceasta ancheta. La aceasta ora au loc perchezitii in birourile primariei Voluntari. Anchetatorii spun ca reprezentatii Primariei, cu complicitatea functionarilor, au incheiat din bani publici mai multe contracte fictive de consultanta si proiectare in domeniul constructiilor civile si, la randul lor, acele firme au subcontractat lucrarile unor firme fictive. Astfel s-a creat un prejudiciu de doua milioane de euro.

"In fapt, mai multe persoane fizice si juridice sunt banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale. Acestea sunt banuite de subcontractarea de lucrari unor firme fictive si inregistrarea unor achizitii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societati de tip fantoma, pentru ca sumele de bani sa ajunga din nou in posesia lor"
, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Prejudiciul produs a fost estimat la doua milioane de euro, reprezentand TVA si impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La perchezitii participa 130 de politisti de la investigarea fraudelor si investigatii criminale din Politia Capitalei si inspectoratele de politie ale judetelor Ilfov, Buzau, Dambovita si Sibiu, actiunea fiind facuta cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.