Social 30 August 2014 15:46
Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost dus pe ultimul drum de peste 100 de persoane, printre care prieteni, fosti colegi de partid, dar si simpli cetateni.

Slujba religioasa a inceput in jurul orei 11.00, la Capela Cimitirului Bellu, inmormantarea incheindu-se in jurul orei 13.30. Presa nu a avut acces in cimitir, familia dorindu-si discretie in jurul acestui eveniment. La inmormantare au asistat mama, sotia si fiicele lui Dinu Patriciu, fiindu-le alaturi multi prieteni si cunoscuti ai omului de afaceri.

Imormantare plina de vedete

Printre acestia s-au numarat Petre Roman si sotia sa, Silvia, Calin Popescu Tariceanu, Norica Nicolai, Sorin Rosca Stanescu, Stelian Tanase, Daniel Daianu, Viorel Catarama cu familia, Andrei Hrebenciuc, Ducu Bertzi cu sotia sa, Teodora. La plecare, majoritatea nu au facut declaratii jurnalistilor. Petre Roman, vizibil afectat, si-a cerut scuze, spunand ca nu poate vorbi.

De asemenea intristata, Norica Nicolai a declarat ca, "dincolo de ceea ce s-a spus despre Dinu Patriciu, ramane ce a facut Dinu Patriciu, nu numai pentru economie, ci si pentru foarte multi tineri". "Am fost astazi impresionata cand unul dintre tinerii care au beneficiat de o bursa Dinu Patriciu la Londra s-a intors in tara sa sustina educatia. Nimeni nu e eminamente bun, nimeni nu este eminamente rau, insa Dinu Patriciu a lasat ceva in urma si pentru asta a avut intotdeauna prietenia si stima mea", a spus europarlamentarul PNL.

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Dinu Patriciu, adus in Romania de la Londra, a fost depus, vineri seara, la capela Cimitirului Bellu, unde au venit rude, prieteni si alti apropiati ai omului de afaceri, inclusiv fosti colegi de partid. Cei veniti la capela au adus flori si coroane, una dintre acestea cu mesajul "Senatorii PNL nu te vor uita". Omul de afaceri Dinu Patriciu, membru fondator al PNL pana in 2003, a murit la varsta de 64 de ani, pe 19 august, la Spitalul Royal Free din Londra.

"Dinu Patriciu a murit inconjurat de membrii familiei, in urma unei infectii pulmonare, pentru care fusese spitalizat in ultimele zile", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX la momentul respectiv de familia Patriciu. Dinu Patriciu suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Citeste si:
Bărbatul ucis de Monica Odagiu a fost înmormântat. Cine l-a condus...
Bărbatul ucis de Monica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.