Social 21 August 2014 11:48
Adrian Nastase a iesit, joi seara, din penitenciar, fiind intampinat de cei doi fii ai sai, el declarand presei ca a ramas acelasi, ca ultimii ani l-au intarit si precizand ca are planuri de viitor "extravagante", pe care insa nu le dezvaluie acum.

UPDATE:

"Am ramas acelasi. Incercarile din ultimii ani cred ca m-au intarit", a spus Nastase, adaugand ca are nevoie de timp pentru a-si contura proiectele pentru viitor.

El a mai spus ca vrea sa stea cu familia, dar si ca are "divese idei extravagante", pe care insa nu le dezvaluie acum jurnalistilor si nici nu stie daca le va dezvalui.

"In ultimii 10 ani ati dus-o foarte bine fara mine, in ultimii trei ani si mai bine", a mai spus Nastase.UPDATE:

Instanta a respins contestatia Directiei Nationale Anticoruptie si a mentinut decizia Judecatoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Nastase sa fie eliberat conditionat.

Tribunalul Ilfov a dispus punerea de indata in libertate a lui Adrian Nastase, acesta urmand sa plece joi din Penitenciarul Jilava, scrie MEDIAFAX.

Serviciul de executari penale al instantei urmeaza sa comunice aceasta decizie Penitenciarului Jilava, dar si altor institutii ale statului. Dupa procesarea documentului de la instanta, Penitenciarul Jilava urmeaza sa incheie formalitatile in cazul lui Adrian Nastase si sa il elibereze.

Retail jobs

Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa.Adrian Nastase a fost adus, joi, la Tribunalul Ilfov, care ia in discutie propunerea de eliberare conditionata a fostului premier, acesta spunandu-le jurnalistilor, dupa ce a fost scos din duba, ca spera sa poata vorbi diseara.

Fostul premier a fost adus cu o duba de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Ilfov, care ia in discutie contestatia procurorilor anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4, prin care a fost admisa propunerea de eliberare conditionata a lui Nastase, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Adrian Nastase are in continuare barba, pe care si-a lasat-o dupa ce a fost condamnat in dosarul "Zambaccian". Fostul premier a venit imbracat cu un costum si, dupa ce a fost coborat din duba, a zambit, s-a oprit pentru cateva secunde in fata jurnalistilor si le-a spus: "Sper sa putem vorbi diseara".

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase, a declarat, la intrarea in sediul Tribunalului Ilfov, ca spera ca astazi sa ia sfarsit calvarul pentru Adrian Nastase. Avocatul a precizat ca a citit motivele contestatiei procurorilor si nu a gasit niciun element care sa aiba o valoare de proba si sa contrazica ceea ce s-a constatat ca motiv pentru eliberarea lui Adrian Nastase. Cazacu a mai spus ca va fi un duel judiciar, dar aparatorii lui Adrian Nastase sunt realisti si calmi, asteptand o decizie de eliberare a fostului premier.

Citeste si:
Cum a reacționat Claudia Pătrașcanu, după ce fostul ei soț i-a...
Cum a reacționat Claudia...

Decizia Tribunalului Ilfov va fi definitiva, astfel ca, daca instanta va dispune eliberarea conditionata, Adrian Nastase va putea parasi Penitenciarul Jilava.

Judecatoria Sectorului 4 a decis, in 23 iulie, ca Adrian Nastase, condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" si "Trofeul calitatii", poate fi eliberat conditionat, in urma executarii unei treimi din pedeapsa.

Propunerea a fost inaintata Judecatoriei Sectorului 4 de comisia responsabila din Penitenciarul Jilava, care a aratat ca Adrian Nastase "a avut un comportament foarte bun pe perioada detentiei, nefiind sanctionat disciplinar".

"Astfel, potrivit caracterizarii atasate la dosar, petentul condamnat a participat in mod constant la activitatile de educatie si asistenta psihosociala desfasurate la nivelul sectiei de detinere, implicandu-se cu precadere in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate. Totodata, urmare a participarii la activitatile de educatie a fost recompensat de opt ori, fara ca pe intreaga perioada de detentie sa fi fost sanctionat disciplinar. A publicat trei lucrari stiintifice (in decembrie 2012, mai 2014 si iunie 2014) pentru care s-au considerat 105 zile executate din durata pedepsei. Toate aceste aspecte ultim mentionate in referire la petentul condamnat formeaza instantei opinia ca pe parcursul detentiei comportamentul petentului condamnat a fost unul foarte bun, asa cum si unitatea de penitenciar a apreciat in caracterizarea inaintata la dosar", a scris judecatorul in motivarea deciziei.

Citeste si:
Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, închis pentru...
Fostul primar al municipiului...

Instanta a apreciat ca exista premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea lui Adrian Nastase si ca acesta, prin participarea activa la programele desfasurate in vederea pregatirii graduale pentru liberare, si-a format si consolidat o atitudine corecta fata de valorile sociale, fata de ordinea de drept si fata de regulile de convietuire sociala.

Judecatorul a mentionat ca scopul preventiv si educativ al pedepsei a fost atins, iar functiile de exemplaritate si eliminare temporara ale pedepsei au fost indeplinite, "astfel incat in viitor sa se incadreze intr-o viata normala, parasind campul infractional".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.