Social 11 August 2014 10:34
Managerul Institutului "Matei Bals", Adrian Streinu-Cercel, a anuntat, duminica seara, ca "spre 99%" se infirma posibilitatea ca barbatul din Ploiesti adus la aceasta unitate sanitara sa fie infectat cu virusul Ebola.

Streinu-Cercel a adaugat ca, in cazul aceluiasi pacient, ramane posiblitatea unei infectii.

"Ne indepartam cu peste 90 la suta, spre 99 la suta, de etimologia virusului Ebola, dar raman alte infectii posibile. (...) Pacientul este constient", a spus medicul.

Managerul de la "Matei-Bals" a mai spus ca in cazul ploiesteanului este vorba despre "doua boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afectiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola. Adrian Streinu-Cercel a precizat ca nu exista consimtamantul pacientului pentru a fi facute publice bolile de care sufera.

El a spus ca barbatul a facut in Nigeria strict munca de birou si nu a putut intra in contact cu secretii care sa fi provocat Ebola. Potrivit lui Streinu-Cercel, in Nigeria nu au fost inregistrat niciun caz de transmitere umana a virusului Ebola.

Virusul UCIGAS a ajuns in ROMANIA? De unde este primul suspect de Ebola

Managerul de la "Matei Bals" a mai spus ca pacientul nu este contagios in perioada de incubatie a virusului cu care ar fi infectat. "Nu exista niciun fel de risc pentru cei cu care pacientul a intrat in contact (...) Simptomele pacientului au aparut in noapte de 9 spre 10 august", a adaugat Streinu-Cercel.

Legat de probele biologice recoltate de la pacient, medicul a precizat ca, in momentul de fata, nu este cazul ca acestea sa fie trimise probe biologice la Laboratorul de referinta din orasul german Hamburg.

Streinu-Cercel a mai spus ca familia ploiesteanului va ramane in carantina, la domiciliu, timp de 21 de zile si ca niciunul dintre membrii acesteia nu prezinta simptome similare cu ale celui internat la "Matei Bals".

Barbatul care era suspectat de Ebola are 51 de ani, este din Ploiesti si s-a intors din Nigeria la 25 iulie. El a lucrat in Nigeria ca inginer in domeniul energiei eoliene, intr-un birou din capitala Abuja, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Potrivit surselor citate, el nu ar fi parasit capitala Nigeriei in perioada in care a lucrat acolo.

Citeste si:
Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, audiat la DNA în...
Fostul primar al Timișoarei,...

Focarul infectiilor cu Ebola din Nigeria este localizat in sudul tarii, in zona celui mai populat oras al tarii - Lagos. Capitala Nigeriei, Abuja, se afla in centrul tarii.

Potrivit Ministerului Sanatatii, barbatul s-a prezentat, duminica dimineata, la Spitalul Judetean Ploiesti, cu simptomele febra, greata, varsaturi si diaree hemoragica. De la Ploiesti el a fost transferat la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.