Social 7 August 2014 15:57
Sorin Ovidiu Vintu, aflat in detentie pentru favorizarea lui Nicolae Popa, ramane inchis, a decis, joi, Tribunalul Ilfov, care a mentinut hotararea Judecatoriei Sectorului 4 prin care a fost respinsa cererea de eliberare conditionata.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitiva.

Dupa 22 august, Vintu va avea insa posibilitatea de a face o noua solicitare de liberare conditionata, care va fi judecata pe fond de Judecatoria Sectorului 4.

In 26 mai, cererea de liberare conditionata formulata de Sorin Ovidiu Vintu - incarcerat dupa condamnarea la inchisoare din dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa - a fost respinsa ca nefondata de magistratii de la Judecatoria Sectorului 4.

Instanta a aratat, in motivarea deciziei, ca timpul executat de Vintu din cei doi ani de inchisoare pentru favorizarea lui Nicoale Popa nu este suficient pentru ca acesta sa-si insuseasca scopul preventiv si educativ al pedepsei.

In cererea de liberare, avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au inserat caracterizarea omului de afaceri, realizata de reprezentantii Penitenciarului Jilava in perioada in care a executat pedeapsa primita in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita. Din aceasta rezulta ca Vintu "are o personalitate matura, abilitatea de a se adapta normelor si regulilor unui grup stabil, conduita echilibrata, este o persoana inteligenta, intreprinzatoare, activa social".

"In privinta comportamentului petentului in perioada de libertate intervenita intre cele doua condamnari va rugam sa observati ca petentul a avut o conduita conforma cu normele de convietuire sociala, acordand o incredere sportia justitiei in general si rolului social al acesteia, in conditiile in care a apelat la organele judiciare ale Statului, formuland un denunt (...) cu privire la savarsirea unei infractiuni de trafic de influenta (...) de catre inculpatul Obreja Rudel", s-a mai precizat in cererea de liberare conditionata, conform MEDIAFAX.

Potrivit articolului 587 din noul Cod de procedura penala, liberarea conditionata se dispune, la cererea sau la propunerea facuta potrivit dispozitiilor legii privind executarea pedepselor, de catre judecatoria in a carei circumscriptie se afla locul de detinere.

Citeste si:
Drumul către eliberare: Cum să îți înfrângi viciile și să îți...
Drumul către eliberare: Cum...

Vintu se afla la penitenciar dupa ce a fost condamnat definitiv, in 24 ianuarie, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa.

El a fost eliberat la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

La jumatatea lunii iulie, Vintu a primit o noua condamnare: sase ani si doua luni de inchisoare, in dosarul Petromservice. Decizia nu este insa definitiva.

Omul de afaceri este judecat si in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii, fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.