Social 31 Iulie 2014 09:33
13 comune din judetul Teleorman sunt afectate de inundatii miercuri seara, apa intrand in zeci de case si sute de curti.

Potrivit celui mai recent bilant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Teleorman, miercuri seara, la ora 22.00, sunt afectate de inundatii 13 comune, respectiv Tatarastii de Sus, Tatarastii de Jos, Trivalea Mosteni, Silistea Gumesti, Didesti, Beuca, Ciolanesti, Necsesti, Dracsenei, Talpa, Vartoape, Olteni si Galateni .

Conform rapoartelor operative primite de la Comitetele locale pentru situatii de urgenta, in aceste localitati au fost inundate 42 de case, 422 de curti si 209 anexe gospodaresti.

De asemenea, apele au acoperit 1.288 de hectare de teren agricol, 504 hectare de pasuni si fanete si 46 de hectare de paduri. Peste cinci kilometri de drumuri judetene si aproape 22 de kilometri de drumuri comunale au fost avariati in urma inundatiilor.

In cursul zilei de miercuri, zeci de ofiteri si subofiteri de la ISU Teleorman au intervenit cu autocamioane, motopompe si barci pneumatice in localitatile inundate, in sprijinul acestora intervenind si colegii lor de la Ialomita si Calarasi, dar si zeci de jandarmi si politisti.

In contextul in care Institutul National de Hidrologie a instituit cod portocaliu pentru raurile Vedea si Teleorman, autoritatile din judetul Teleorman au dispus, miercuri, in sedinta Comitetului judetean pentru situatii de urgenta mai multe masuri, intre care evacuarea persoanelor care se afla sau care desfasoara activitati in zona digurilor, cum ar fi ingrijitorii de animale, deoarece acestia pot fi surprinsi de viituri in cazul in care digurile cedeaza.

De asemenea, in localitatile riverane raurilor au fost luate masuri pentru avertizarea populatiei din zonele expuse riscului la inundatii, au fost identificate locurile de refugiu, traseele de evacuare si zonele de acordare a primului ajutor pentru persoanele ce ar putea fi surprinse de viituri.

In fiecare localitate au fost mobilizati zeci de voluntari care sa intervina in situatii deosebite. De asemenea, reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Teleorman au luat mai multe masuri, intre care suprainaltarea unor diguri, executarea unor lucrari de indiguire, suprainaltarea malurilor pe cursul unor ape,dar si pregatirea a mii de saci cu nisip si a zeci de oameni gata sa intervina in caz de necesitate.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod rosu de inundatii in judetele Arges, Valcea, Olt si Teleorman, valabila de miercuri pana vineri dupa-amiaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.