Social 1 Iulie 2014 15:31
Doi pensionari, sot si sotie, din Harghita au fost gasiti spanzurati in magazia locuintei lor, ei lasand un bilet de adio, iar politistii spun ca s-a stabilit ca barbatul a incasat sume necuvenite la pensie, in valoare de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor.

Cei doi pensionari din localitatea harghiteana Balan au fost gasiti spanzurati luni seara, in magazia locuintei lor, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Harghita, Gheorghe Filip, cei doi au lasat un bilet de adio in care cereau scuze copiilor pentru gestul facut.

Filip a declarat corespondentului MEDIAFAX ca pensionarul, in varsta de 54 de ani, a incasat in ultimii sapte ani sume necuvenite la pensie, in valoare totala de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor.

Sefa Casei de Pensii Harghita, Ban Katalin, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca la data stabilirii pensiei barbatului, acesta a prezentat o adeverinta de angajat care era falsa.

"In urma unei sesizari, am aflat ca o firma din Harghita a eliberat mai multe adeverinte de angajat false, intre care si victimei. Ne-am adresat pentru reconfirmare unitatii respective, care ne-a transmis ca barbatul nu a fost angajat, in perioada mentionata in adeverinta, la firma", a declarat Ban.

Potrivit acesteia, in urma acestei informari, institutia a decis ca barbatul are de returnat peste 41.000 de lei.

La randul lor, surse din Politia harghiteana au declarat ca un fost angajat al firmei respective, care intre timp a murit, a eliberat mai multe adeverinte de angajat in fals.

Primarul din Balan, Brezovsky Gyorgy, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca pensionarii au lasat o scrisoare de adio de cinci pagini in care isi motiveaza decizia prin faptul ca nu au vrut sa fie "o povara pe capul copiilor lor".

Potrivit edilului, cei doi au scris clar ca s-au sinucis din cauza deciziei de returnare a pensiei necuvenite.

Totodata, Brezovsky a spus ca cei doi si-au pregatit inclusiv hainele de inmormantare, iar nodurile de la spanzuratoare au fost facute in mod profesionist, barbatul fiind alpinist in tinerete.

Citeste si:
Adriana Trandafir, pe punctul de a se sinucide. Ce a adus-o în...
Adriana Trandafir, pe punctul...

Politistii fac verificari pentru a vedea daca de adeverinte false au mai beneficiat si alte persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.