Social 1 Iulie 2014 14:23
Dan Voiculescu a declarat marti ca dosarul ICA nu se apropie de final si nu se teme pentru judecarea acestuia, precizand ca s-a uitat pe CV-ul Cameliei Bogdan, care judeca aceasta cauza, si are incredere in ea, pentru ca este documentata, "e specializata in spalarea banilor".

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a venit marti la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca un nou termen, in faza de apel a dosarului privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Dan Voiculescu a declarat, inainte de judecarea cauzei, ca CSM ar trebui sa analizeze daca se pune problema excluderii din magistratura a procurorului sef al DNA, Codruta Kovesi, ca urmare a faptului ca aceasta a spus ca faptele de care el este acuzat in dosarul ICA s-ar prescrie in 2014.

"Doamna Kovesi a facut o mare, mare greseala. La ora actuala, CSM-ul va trebui sa analizeze daca trebuie sanctionata si daca se pune problema excluderii din magistratura. Un magistrat nu are voie, prin regulament si prin lege, sa se pronunte asupra dosarelor care sunt in curs de judecare. Nu are voie! Si daca doamna procuror incalca legea, va trebuie sa raspunda ca oricare dintre noi. (...) A vrut sa puna presiune pe doamne judecator", a precizat Dan Voiculescu, conform MEDIAFAX.

Voiculescu a mai spus ca nu are emotii cu privire la judecarea dosarului in care este acuzat de privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare, precizand ca acesta "nu se apropie de final".

"Ce spune Kovesi - in decembrie 2014 - este incorect, pentru ca de fapt in noiembrie 2014 e o prescriptie, dar de fapt nu e o prescriptie, pleaca Basescu, daca la asta se refera", a mai spus presedintele fondator al PC.

Dan Voiculescu a precizat ca a citit CV-ul judecatoarei Camelia Bogdan, care a fost repartizata de curand in completul ce va da o sentinta in dosarul privatizarii ICA si a mentionat ca are incredere in aceasta pentru ca "e specializata in spalarea banilor".

"Nu mi-e teama. M-am uitat pe CV-ul doamnei judecator Camelia Bogdan si am vazut ca e documentata, e preocupata de studiu, are foarte multa comunicari, lucrari si e specializata in spalarea banilor. Am mare incredere ca, fiind specializata in spalarea banilor, va fi in masura sa vada cum mi-am spalat eu banii cu proprii bani. Pentru ca acolo e vorba numai de banii mei, nu s-a spalat niciun alt ban, ca atare comparatia cu Vintu nu are nicio legatura", a mai spus Dan Voiculescu.

Citeste si:
Piedone, condamnat la 8 ani în cazul Colectiv, candidează din nou...
Piedone, condamnat la 8 ani...

Dosarul privatizarii ICA, in care unul dintre inculpati este Dan Voiculescu, a fost repartizat saptamana trecuta unui nou complet de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti, format din Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.